Počasí dnes18 °C, zítra15 °C
Čtvrtek 16. května 2024  |  Svátek má Přemysl
Bez reklam

Vojenskou techniku si prohlédnou i lidé v Nové Peci, Horní Plané či Prachaticích

Šumavou před 70 lety. Tak se jmenuje putovní vzpomínková akce, která se v těchto dnech koná na jihu Čech. Tři akce se již uskutečnily v Modravě, Kvildě a Vimperku, dnes je v plánu Nová Pec, Horní Planá a Prachatice.

Na co přesně se můžou návštěvníci těšit? V Nové Peci proběhne od 12 hodin ukázka vojenské techniky u školy. To samé se uskuteční o dvě a půl hodiny později v Horní Plané u radnice. Obyvatelé Prachatic kromě techniky uvidí i ukázky vojenských táborů, a to od 19 hodin.

O den později se v Prachaticích v 16 hodin strhne Boj o radnici města. Nepůjde o přesnou rekonstrukci dobových událostí, přesto se jistě bude jednat o skvělou podívanou. Další bitva se uskuteční o dva dny později v Českém Krumlově, o čemž jsme vás již informovali. Boj o Český Krumlov vypukne ve 14 hodin.

Podobných vzpomínkových akcí se po celý jižních Čechách koná hned několik. Pečlivě se výročí věnuje město Písek, které nabízí bohatý program od 1. do 10. května. Jeden z vrcholů nastane 9. května, kdy se na Alšově náměstí a u Kamenného mostu uskuteční prezentace aktérů 2. světové války a kulturní program. O den později bude odhalen památník setkání spojeneckých armád u Zemského hřebčince a v 17 hodin dojde k symbolickému přípitku na Velkém náměstí.

Foto: commons.wikimedia.org

Štítky II. světová válka, vojáci, technika, válka, prohlídky, Šumava, Prachatice, Horní Planá, Nová Pec, Česko, Vimperk, Modrava, Kvilda, vojenská technologie, druhá světová válka, Český Krumlov, Jihočeský kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Vojenskou techniku si prohlédnou i lidé v Nové Peci, Horní Plané či Prachaticích  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.