Počasí dnes8 °C, zítra7 °C
Čtvrtek 18. dubna 2024  |  Svátek má Valérie
Bez reklam

Plaketu za péči o válečné hroby získalo jedno město, čtyři obce i vojenskohistorická společnost

Šest plaket a certifikátů za péči o válečné hroby rozdali zástupci kraje a ministerstva obrany v úterý 23. června v Českých Budějovicích. Ocenění získalo jedno město, čtyři obce i vojenskohistorická společnost.

Jindřichův Hradec obdržel ocenění za rozsáhlou opravu vojenských hrobů na hřbitově a za rekonstrukci pomníku obětem I. světové války v Dolním Skrýchově, Lásenice za opravu pomníku padlým v I. světové válce a Horní Pěna za rekonstrukci pomníku padlým v I. světové válce a za opravu hrobu neznámého rudoarmějce. Truskovice získaly plaketu za rekonstrukci památníku I. světové války, Podolí I. za opravu pomníku obětem I. světové války a Vojenskohistorická společnost Písek za šíření osvěty o historických událostech světových válek a iniciování rekonstrukcí válečných pomníků.

„Ocenění se uděluje za maximální a příkladnou péči o válečné hroby a pietní místa, či jejich rekonstrukci,“ připomněl vedoucí odboru kanceláře hejtmana Milan Nebesář, který plakety a certifikáty spolu s Imrichem Vetrákem z ministerstva obrany předával.

Napsal Radek Šíma

Štítky pomník, světová válka, rekonstrukce, Jindřichův Hradec, Ministerstvo obrany České republiky, České Budějovice, první světová válka, Horní Pěna, Lásenice, Truskovice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Plaketu za péči o válečné hroby získalo jedno město, čtyři obce i vojenskohistorická společnost  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.