Počasí dnes9 °C, zítra12 °C
Sobota 5. října 2024  |  Svátek má Eliška
Bez reklam

Policisté zajistili v Budějcích téměř 200 kvízomatů

Policisté včera v Českých Budějovicích zajistili v desítkách provozoven téměř 200 takzvaných kvízomatů. Přístroje, které kombinují sázkovou hru se znalostními otázkami, jsou provozovány v rozporu s loterijním zákonem. Policie zatím neuvedla, zda byl někdo obviněn. Další informace k zásahu zveřejní v pátek.

Kvůli kvízomatům, které jsou provozovány nelegálně, stát zřejmě přichází o desítky milionů na daních. Kriminalisté se na zásah připravovali několik měsíců. Spolupracovali i s dalšími státními složkami, zejména se specializovaným finančním úřadem. V Budějcích by nyní podle mluvčího Policie ČR Davida Schöna neměl být ani jeden nelegálně provozovaný kvízomat.

„V květnu letošního roku jsem prohlásil, že jsme připraveni proti provozovatelům kvízomatů tvrdě zakročit. Tady je důkaz, že nelegální hazard nehodláme tolerovat. Děkuji proto všem, kdo se na této akci podílejí,“ uvedl ministr vnitra Milan Chovanec.

Sdružení provozovatelů centrálních loterních systémů a dalších her SPELOS již dříve uvedlo, že tvrdé zákroky proti provozovatelům kvízomatů vítá. Přístroje jsou prý často umístěny tam, kam se nedostane ani policie, například v soukromých klubech, ale také garážích nebo bytech. Chovanec se domnívá, že tyto přístroje připravují stát na daních o desítky milionů korun.

Zdroj: ČTK
Foto: iautomaty.com

Štítky České Budějovice, Milan Chovanec, Policie České republiky

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Policisté zajistili v Budějcích téměř 200 kvízomatů  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.