Počasí dnes7 °C, zítra6 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Hejtman Zimola se 1. září setká v ZŠ Bernartice po šesti letech s Honzíkem Mudruňkou

V roce 2009 vezl hejtman Jiří Zimola manželům Mudruňkovým dárky pro jejich malého Honzíka, coby prvního občánka narozeného na jihu Čech. Letos, tedy o šest let později, se v Bernarticích na Písecku potkají znovu. Tentokrát už ale ne na obecním úřadě, ale na půdě místní základní školy, kam se svými vrstevníky 1. září Honzík nastupuje.

„Před začátkem každého školního roku pečlivě zvažuji, ve které z 222 základních škol na jihu Čech přivítám prvňáky u příležitosti tohoto jejich významného kroku do života. Letos mi rozhodování usnadnila skutečnost, že v Bernarticích se do první třídy chystá Honzík Mudruňka, kterého jsem coby nově zvolený hejtman vítal do života na místním obecním úřadě jako prvního občánka roku 2009,“ vysvětlil Zimola.

Na shledání s malým školákem i jeho rodiči se hejtman těší. „Jsem zvědavý, jaký za tu dobu vyrostl z Honzy chlap,“ uvedl Zimola s úsměvem. „Když jsme se viděli poprvé, tak jsem mu přál, aby mu jeho rodiče byli vždy nejen oporou, ale i vzorem,“ zavzpomínal hejtman. „Tentokrát mu popřeji, aby se mu další oporou i vzorem stali i učitelé, kteří ho budou výukou provázet,“ dodal.

Napsal Radek Šíma
Foto: commons.wikimedia.org

Štítky Jiří Zimola, Bernartice, Česko, okres Písek

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Hejtman Zimola se 1. září setká v ZŠ Bernartice po šesti letech s Honzíkem Mudruňkou  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.