Počasí dnes16 °C, zítra21 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Mimořádné návštěvnické léto v Temelíně - infocentrem elektrárny prošlo přes devět tisíc turistů

Jako by Infocentrem elektrárny Temelín prošly skoro celé Prachatice. Počasím i počtem návštěvníků byly prázdninové měsíce podle průvodců zcela mimořádné, v červenci a srpnu sem zavítalo více, než devět tisíc lidí. Údaje podle nich potvrzují předběžné informace o vyšší návštěvnosti regionu a vysoké obsazenosti hotelů a rekreačních zařízení v jižních Čechách.

„Nezastavili jsme se od otevření, do konce provozní doby. Kapacity jsme měli prakticky stále plné. Výrazný nárůst jsme přitom pozorovali hlavně u Čechů, cizinců jezdí už několik let stále zhruba stejně,“ popisuje horké temelínské léto průvodkyně a administrátorka infocentra Jitka Lhotská.

Infocentrum Jaderné elektrárny Temelín, které se nachází v historickém renesančním zámku na okraji přísně střeženého areálu, každoročně navštěvuje 30 až 40 tisíc lidí. Pravidelně se přitom umisťuje v desítce nejnavštěvovanějších památek v jižních Čechách. Jen v průběhu letošních prázdnin jich do Temelína dorazilo 9 200, zhruba o tisíc více, než v roce 2014.

„Samozřejmě jsme moc rádi. Je znát, že se návštěvníci mění. Už to nejsou lidé, kteří tráví třeba týden na jednom místě. Chtějí toho víc vidět, vyžadují kvalitní služby, často si zjišťují informace předem, a nás těší, že právě pro ně jsme atraktivním cílem,“ vrací se k prázdninám vedoucí infocentra Jana Gribbinová.

Infocentrum Jaderné elektrárny Temelín je přístupné zdarma, jeho výhodou je i poloha u populární Vltavské cyklistické stezky. Uvnitř rekonstruovaného renesančního zámku najdou návštěvníci mimo jiné kinosál s 3D projekcí, speciální mlžnou komoru, nebo interaktivní modely elektrárny i klíčových zařízení a sezónní výstavy.

Štítky Temelín, infocentrum, turisté, Jaderná elektrárna Temelín, elektrárna, Jihočeský kraj, Prachatice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Mimořádné návštěvnické léto v Temelíně - infocentrem elektrárny prošlo přes devět tisíc turistů  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.