Počasí dnes10 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

I v malé obci se dá kvalitně sportovat

Zabírá setinu procenta plochy obce. Na každého obyvatele připadají čtyři metry čtvereční. Přesto do něj obec investovala 937 841 korun. Půl milionu korun pokryl příspěvek Nadace ČEZ, na zbytku se podílelo město Dačice a další dárci.

Řeč je o novém hřišti v Chlumci u Dačic. V obci o rozloze 5,5 km², kde trvale žije 138 lidí, je ale velmi rušno. „V Chlumci pořádáme četné amatérské turnaje, kterých se zúčastňují sportovci ze širokého okolí. Máme zde také mnoho dětí, které ve volném čase chodí hrát míčové hry a doposud musely využívat naše staré a nevyhovující hřiště, jelikož jiné jsme tu neměli,“ sdělil chlumecký hospodář Petr Nováček, který vzhledem ke čtyřkilometrové vzdálenosti od města Dačice předpokládá časté využití moderní hrací plochy s bohatým příslušenstvím také jeho občany.

Na hřišti o rozměrech 32x15 metrů je možné provozovat šest různých sportů. Vedle nohejbalu, volejbalu a tenisu jsou to i fotbal, florbal a házená. Umělý trávník, který celou jeho plochu pokrývá, je šetrný k tělům sportovců a umožňuje provoz prakticky po celý rok. Veřejnosti bude přístupné sedm dní v týdnu vždy od osmé hodiny ranní do setmění. Je chráněno čtyřmetrovým oplocením a jeho vstup je opatřen zámkovou dlažbou vhodnou i pro vozíčkáře.

Nadace ČEZ pomáhá budovat dětská a sportovní hřiště již od svého založení v roce 2002. Za tu dobu podpořila výstavbu více než 330 hracích ploch částkou přibližně 300 milionů korun. „Zaujala nás snaha malé jihočeské obce se zhruba sto obyvateli vyjít vstříc aktivním občanům všech věkových skupin i chuť sdílet celý prostor s lidmi z okolních měst. Chlumecké hřiště je vybaveno pro mnoho druhů sportů a her a věříme, že se stane oblíbeným místem pro trávení volného času místních dětí i dospělých,“ uvedl František Lust, člen správní rady Nadace ČEZ.

Štítky ČEZ, Dačice, Chlumec, Petr Nováček

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

I v malé obci se dá kvalitně sportovat  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.