Pivovar Budějovický Budvar si po celý rok připomíná 120. výročí svého založení. V rámci toho uvedl na trh několik limitovaných edic piva a uspořádal řadu kulturních akcí. Již zítra - tedy ve středu 7. října - uplyne přesně 120 let od okamžiku, kdy historicky první sládek Antonín Holeček uvařil ve zbrusu nové varně tehdejšího Českého akciového pivovaru v Českých Budějovicích první várku piva o objemu pouhých 200 hektolitrů.
Historicky desátý budvarský sládek - Adam Brož - uvařil k významnému výročí pivovaru limitovanou edici „výročního“ ležáku. „Výročí chceme oslavit tak, jak nejlépe dovedeme - tedy výročním pivem, které je uvařeno stejným způsobem, jako v dobách Antonína Holečka. Jedná se o limitovanou edici světlého kvasnicového nefiltrovaného ležáku. Jeho chuť doplňují kvasinky, které při vynechání filtrace zůstávají v pivu po jeho dozrání. Pivo si zachovává svou čerstvou chuť, má vyšší plnost a výraznější hořkost,“ říká Adam Brož.
Limitovaná edice výročního ležáku B:ORIGINAL NEFILTROVANÝ bude v restauracích dostupná pouze do vyprodání zásob. Výroční ležák mohli lidé poprvé ochutnat 12. září 2015 na kulturní akci Den v Budvaru. Od té doby probíhají dodávky do stovek restaurací po celé České republice. „Ve středu 7. října si navíc mohou příznivci našeho piva společně připomenout toto významné výročí. Symbolicky nabídneme hostům v každé restauraci s výročním ležákem prvních 120 piv zdarma,“ dodává Adam Brož. Čas pro zahájení čepování zdarma si určí každý majitel restaurace sám.
Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.