Počasí dnes18 °C, zítra15 °C
Čtvrtek 16. května 2024  |  Svátek má Přemysl
Bez reklam

Dopravní podnik vypraví strašidelný Halloweenský autobus

Halloween je původně anglosaský lidový svátek slavený v poslední říjnový den, kdy se děti převlékají do strašidelných masek a chodí po domech koledovat o sladkosti. Dá se říci, že je to taková obdoba českých dušiček - oslavy zemřelých.

Tento svátek si v posledních letech získává čím dál tím větší popularitu i u nás. Proto se do letošních oslav po mimořádném loňském úspěchu zapojí už podruhé v pátek 30. října také Dopravní podnik města České Budějovice, který vypraví speciálně ve strašidelném duchu vyzdobený Halloweenský autobus, jenž bude vozit cestující zdarma.

„Byli jsme mile překvapeni obrovským zájmem lidí o tuto akci v minulém roce, a proto ji letos opakujeme. Pro děti v maskách a kostýmech bude opět připravena soutěž o atraktivní ceny,“ říká k akci ředitel dopravního podniku Slavoj Dolejš. Zároveň dodává, že motivem k pořádání akce je snaha nabídnout lidem něco víc, než jen běžné spoje MHD a halloweenská party v autobusu slibuje unikátní zážitky.

Odpolední spoje jsou určeny hlavně pro děti, večerní pak pro dospělé. Lidé, kteří do vozu nastoupí v maskách, dostanou od hostesek drobné dárky. Čím víc masek, tím lépe. V autobusu pojede také fotograf, který bude pořizovat snímky dětských masek a kostýmů. Nejlepší z nich následně vyhodnotí komise a vítěz dostane tablet.

Dana Nováková ze sídliště Vltava, která loni ve strašidelném autobuse provázela svoji desetiletou dceru Petru hodnotila předchozí ročník akce takto: „Je to tady super, děti v maskách se ohromně baví, a my dospělí koneckonců také. Doufám, že dopravní podnik bude v podobných akcích pokračovat.“ Tento pátek se tedy může těšit na pokračování...

Halloweenský autobus bude vyjíždět od nádraží z výstupní zastávky v Žižkově ulici u Mercury centra. Odpolední odjezdy budou ve 14, 15, 16 a 17 hodin, večerní pak ve 20 a 21 hodin. Strašidelný autobus pojede po trase Senovážné náměstí, Husova, Branišovská, Oskara Nedbala, Strakonická, kolem hřbitova sv. Otýlie, Pražská, Na Sadech a přes Senovážné náměstí zpět k nádraží.

Autobus však nebude v pátek večer odstrojen, hned druhý den ho totiž čeká další zajímavá jízda. „Ve spolupráci se Zoologickou zahradou v Hluboké nad Vltavou bude následující den v sobotu 31. října jezdit mezi ní a Českými Budějovicemi v rámci akce Strašidelná ZOO,“ upřesnil Slavoj Dolejš.

Podrobný jízdní řád a další informace informace najdou zájemci na webových stránkách dopravního podniku.

 

 

Štítky dopravní společnost, maska, Halloween, České Budějovice, Oskar Nedbal, Na Sadech

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Dopravní podnik vypraví strašidelný Halloweenský autobus  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.