Počasí dnes8 °C, zítra6 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Barvy a vůně ovoce rozzářily budějckou zemědělku

Koulelo se, koulelo, červené jablíčko... až se dokoulelo na stůl v tělocvičně Střední zemědělské odborné školy veterinární, mechanizační a zahradnické v Budějcích a tam se z něj stal výstavní exponát. Tedy jeden z mnoha výstavních exponátů, protože tam byla v pátek zahájena tradiční Regionální výstava ovoce.

Výstava byla zahájena za účasti zástupců zemědělských subjektů a firem, například Regionální agrární komory Jihočeského kraje, Svazu zahrádkářů, Potravinářské komory ČR a dalších.

Úvodní slovo patřilo řediteli školy Břetislavu Kábelemu a jeho zástupkyni Haně Vávrovské, kteří mimo jiné pozitivně hodnotili podíl studentů na přípravě výstavy.

Studenti jejich slova vzápětí potvrdili představením, stylizovaným do období baroka a věnovaným především rozvoji zahradnictví v této historické epoše. Vtipné a nápadité vystoupení bylo po zásluze odměněno potleskem všech přítomných.

A pozitivní hodnocení věnovali návštěvníci výstavy i exponátům, mezi kterými převládala jablka, ale k vidění byly i hrušky, ořechy nebo jeřabiny. Uznání právem sklízely také zajímavé aranže z dílny studentů zahradnického oboru, kteří ke své tvorbě využili netradiční prvky - části oblečení a obuvi.

Tyto exponáty byly vystaveny nejen v interiérech školy, ale také ve venkovním areálu. Zájem návštěvníků směřoval i k aranžím, inspirovaným právě dobou baroka, tedy bohatostí, zdobností a velkorysými tvary.

Milovníci ovoce a českého ovocnářství ocenili také vystavené starší, dnes méně pěstované odrůdy jablek, například Coxovu renetu nebo Ontario.

Výstava je součástí akce Dny partnerství, která se v areálu školy koná od 11. do 15. října a jejíž součástí jsou Dny otevřených dveří pro veřejnost, odborné semináře a další doprovodné akce.

Regionální výstava ovoce v Budějcích

Sobota, 12. října 2013, 11:35

Regionální výstava ovoce v Budějcích
Regionální výstava ovoce v Budějcích

Štítky Regionální výstava ovoce, Střední zemědělská odborná škola veterinární, mechanizační a zahradnická, České Budějovice, exponát, ovoce, výstava, Agrární komora České republiky, Potravinářská komora České republiky, vůně, Jihočeský kraj, baroko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Barvy a vůně ovoce rozzářily budějckou zemědělku  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.