Počasí dnes7 °C, zítra10 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Budějce byly bez pitné vody. V Plzeňské praskl vodovod

Porucha hlavního vodovodního řadu o průměru 800 milimetrů připravila dnes kolem třetí hodiny odpoledne mnohé Budějčáky o pitnou vodu. Podle ohlasů čtenářů někde netekla vůbec, jinde měla nízký tlak nebo byla zakalená. V současné době by již měla být dodávka obnovena.

K havárii vodovodu došlo mezi Průběžnou a Plzeňskou ulicí. „Naši zaměstnanci bezprostředně poté uzavřeli přívod vody do porouchané části potrubí. Pitná voda do postižených oblastí je dodávána z Litvínovic,“ uvedla Jitka Kramářová, tisková mluvčí ČEVAK.

V některých částech krajského města krátkodobě poklesl tlak a tím byla přerušena dodávka pitné vody, která však byla podle Kramářové již obnovena.

„Vlivem změny směru proudění vody v potrubí může ještě někde být nízký tlak, případně téct voda zakalená. Tímto žádáme naše odběratele, aby nám toto nahlásili na bezplatnou telefonní linku 800 120 112,“ řekl provozní ředitel společnosti ČEVAK Lubor Tomanec.

Foto: Zdeňka Bohoňková

Štítky vodovod, havárie, pitná voda, České Budějovice, Plzeňská, ČEVAK, Litvínovice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Budějce byly bez pitné vody. V Plzeňské praskl vodovod  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.