Počasí dnes15 °C, zítra17 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Budějcké děti už si zase mají kde hrát

Doby, kdy se stará hřiště, která neplnila bezpečnostních normy, rušila a zůstávaly po nich jen osiřelé betonové plácky, jsou pryč. Vedení města České Budějovice se ale v poslední době pustilo do obnovy dětských hřišť na území krajského města, především pak na sídlištích.

Jen v letošním roce v Budějcích přibylo deset hřišť za 4,8 milionů korun. „Využíváme přitom i kofinancování z evropských dotačních titulů. Takto jsme letos dokončili čtyři hřiště, a to v ulicích Krčínova, Puklicova, Lidická a Sokolská. Pořídili jsme je celkem za dva miliony korun. Na páté hřiště v Plzeňské ulici běží výběrové řízení,“ uvedl 1. náměstek primátora pro ekonomiku a majetek města Miroslav Joch.

Z rozpočtu města se financuje výstavba již hotového hřiště v Tyršově sadu v Kněžských Dvorech, ve výstavbě je hřiště v Nových Hodějovicích a výběrové řízení proběhlo u plánovaných hřišť v ulicích Loucká, Generála Svobody a Dlouhá.

Úpravy si vyžádá i hřiště na Sokolském ostrově. „Jedná se o rekonstrukci dopadových ploch a výměnu tří herních prvků,“ upřesnil náměstek.

Celkem jde v letošním roce na výstavbu, rekonstrukce a opravy šest milionů korun - nová dětská hřiště vyjdou na 4 804 184 Kč, rekonstrukce dopadových ploch na Sokolském ostrově bude stát 471 900 Kč a za opravy dětských hřišť město zaplatí 640 000 Kč. Všechny ceny jsou včetně DPH.

Štítky obnova dětských hřišť, České Budějovice, Miroslav Joch, náměstek primátora, stavba, rekonstrukce, Tyršovy sady (Pardubice)

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Budějcké děti už si zase mají kde hrát  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.