Počasí dnes6 °C, zítra7 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Budějcký Majáles byl oceněn jako počin roku

Prestižním oceněním se mohou pochlubit organizátoři Budějovického Majálesu. V pátek si převzali cenu Nouvelle Prague za počin roku. Konkurence přitom byla obrovská - do užší nominace se dostaly Crossroads - Colours of Ostrava, Festival Kefír a Music Infinity.

„Už několik let po sobě se ukázalo, že dokážeme předvídat moderní trendy - třeba to, že jsme vloni měli v programu Young Fathers, kteří před měsícem vyhráli prestižní Mercury Prize. Daří se nám to i díky přátelskému kontaktu s řadou lidí z hudebního prostředí, kteří nám dávají různé tipy. Cena je pro nás tak především potvrzení toho, že to opravdu děláme dobře,“ uvedl hudební dramaturg Petr Pouzar.

Za zmínku stojí, že akce měla tentokrát omezený rozpočet hudební dramaturgie. V dalším ročníku by měl být výrazně vyšší.

Ačkoliv se letošní majáles skutečně povedl, Petr Pouzar považuje za vrcholné ročníky 2012 a 2013. „Ale za dramaturgií si stojíme každý rok,“ dodal.

Ceny Nouvelle Prague byly vyhlášeny poprvé. Organizátoři chtějí vyzdvihnout významné počiny či osobnosti, které v uplynulém ruce byly přínosné pro rozvoj a obohacení hudebně podnikatelské komunity.

Štítky Budějovický Majáles, Počin roku, Nouvelle Prague, ocenění, Colours of Ostrava

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Budějcký Majáles byl oceněn jako počin roku  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.