Počasí dnes10 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Budvar vyhrál soudní spor a v Portugalsku má exkluzivitu

Obchodní soud v Lisabonu po 11 letech vyhověl v plném rozsahu žalobě, kterou Budějovický Budvar podal v roce 2003 proti společnosti Anheuser-Busch, Inc.

Konkurent českého pivovaru začal v té době v Portugalsku při prodeji piva neoprávněně používat ochranné známky s prvkem Budweiser, přestože tam Budějovický Budvar již prodával své pivo pod značkou Budweiser Budvar a měl v této zemi platné ochranné známky. Budějovický Budvar musel na takové porušení svých práv reagovat žalobou.

ABI má o portugalský trh dlouhodobě značný zájem. Svědčí o tom mimo jiné i to, že se již v roce 2001 pokusil v této zemi registrovat čtyři ochranné známky s prvkem Budweiser. Této snaze zamezil až rozsudek v jiném soudním sporu vloni v prosinci, který plně podpořil Budějovický Budvar a znemožnil koncernu ABI registraci těchto známek.

ČTĚTE TAKÉ: Útok na značku Budweiser v Portugalsku odvrácen

„Budějovický Budvar nyní v Portugalsku obhájil exkluzivitu ke svým značkám Budweiser. Soud zrušil ochrannou známku č. 297.665 Cold Filtered Ice Draft Beer From Budweiser společnosti ABI a zakázal ABI prodávat v Portugalsku pivo s označením Budweiser nebo s označením, které je podobné platným ochranným známkám Budějovického Budvaru,“ říká Lukáš Lorenc, společník advokátní kanceláře Čermák a spol., která ve sporu zastupuje Budějovický Budvar. „Soud zároveň zamítl návrh společnosti ABI na zrušení ochranných známek Budweiser, které patří Budějovickému Budvaru,“ dodává.

„Do Portugalska vyvážíme pivo pod značkou Budweiser Budvar. Tento rozsudek nám po mnoha letech dává právní jistotu a záruku exkluzivity ke značce a tím i předpoklady k dalšímu rozvoji našich obchodních aktivit v této zemi,“ doplňuje Petr Samec, PR manažer Budějovického Budvaru.

Tisková zpráva

Štítky Budějovický Budvar, Budweiser Budvar, Portugalsko, soudní spor, Anheuser-Busch, Inc., ochranná známka, pivo, Lisabon, Petr Samec

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Budvar vyhrál soudní spor a v Portugalsku má exkluzivitu  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.