Počasí dnes15 °C, zítra17 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

ČNB nabídla městu reprezentativní budovu na pěší zóně

Česká národní banka, jež mění podobu regionálního zastoupení, nabídla městu České Budějovice převod své reprezentativní budovy na pěší zóně.

Budova postavená ve stylu vídeňské secese v roce 1914 je po kompletní rekonstrukci. Město o budovu zájem má, přemístilo by tam některé své odbory. Rozhodnout se má do konce října.

„O budovu zájem máme, umístili bychom tam některé odbory, třeba útvar hlavního architekta či krizové řízení, které občané běžně nenavštěvují, banka totiž počítá, že část budovy bude nadále využívat,“ uvedl primátor Juraj Thoma.

Jeho náměstek Miroslav Joch upřesnil, že město by mělo, tak jako Plzeň, zájem o bezúplatný převod, nikoliv komerční prodej či nájem.

Podle Kateřiny Bartůškové z odboru komunikace ČNB jednali zástupci banky také v Plzni a v Ústí nad Labem, tedy ve městech, kde ČNB také mění podobu regionálního zastoupení.

„Tématem je hlavně další působení ČNB v regionu, ale také možnosti, jak smysluplně a co nejekonomičtěji využít budovy poboček, které jsou v současné podobě pro nás zejména z pohledu rozsahu kancelářských ploch nadbytečné,“ řekla.

Podle Bartůškové dosud nepadlo žádné rozhodnutí o tom, jak ČNB s budovami naloží. Banka zvažuje veškeré možnosti včetně prodeje i pronájmu. V objektech bude ČNB nadále působit v podobě územního pracoviště.

Přeměnu pobočkové sítě dokončí ČNB v pololetí 2014. Tři uvedené pobočky se postupně změní na územní pracoviště, která budou dále poskytovat služby veřejnosti a nebankovním klientům. ČNB zachová zastoupení ve všech sedmi dosavadních regionech. Provozní náklady restrukturalizací klesnou o desítky milionů korun ročně.

Banka souběžně s nabídkou městu na svém webu nabízí českobudějovickou budovu k pětiletému pronájmu. Předmětem nájmu je celkem 1230 metrů čtverečních nebytových prostor a sedm parkovacích míst.

Zdroj: ČTK

Štítky Česká národní banka, České Budějovice, regionální pobočka, město České Budějovice, pronájem, Juraj Thoma, Miroslav Joch, Plzeň, Ústí nad Labem, pěší zóna

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

ČNB nabídla městu reprezentativní budovu na pěší zóně  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.