Počasí dnes14 °C, zítra17 °C
Úterý 7. května 2024  |  Svátek má Stanislav
Bez reklam

Děti oslavily svůj svátek jízdou na koni

Komu by vadilo trochu vody, když má možnost svézt se na koni, zaskákat si ve velkém hradu, nechat si namalovat nový obličej nebo si zastřílet z luku? Ani nevlídné počasí neodradilo děti a rodiče, kteří si přišli užít tradiční akci, věnovanou dětem k jejich svátku - Den dětí v sedle ve Dvoře Vondrov u Hluboké.

Hlavní atrakcí tematické dětské akce byli, jak jinak, poníci a koně. Své jezdecké umění předvedly děti z juniorské přípravky JTJ Holiday Horses Club koně Vondrov.

Ovládání koně, akrobatické prvky pod vedením zkušené trenérky Zdeňky Badalové ukázaly děti z nejnižší věkové kategorie, samostatnou práci s koněm i skoky přes překážky patřily dvěma zkušenějším mladým jezdkyním.

Po exhibiční ukázce následovala nejvíce očekávaná část programu - možnost svézt se na ponících a koních. Děti si svezení opravdu užívaly a každé se na koňském hřbetu vystřídalo několikrát.

Chvilky čekání si mohly zpestřit skákáním v nafukovacím hradu, vyzkoušely si také střelbu z luku a užily si i sladkosti, které k dětskému dni patří stejně, jako dobrá nálada. A ta ve dvoře Vondrov rozhodně nechyběla.

„Den dětí v sedle patří k tradičním akcím, které jsou součástí naší koncepce práce s dětmi a mládeží,“ uvedla Gabriela Kozáková, ředitelka JTJ Holiday Horses Club Koně Vondrov.

„Samozřejmě chceme především dětem udělat radost, ale také nejen tuto akci považujeme za motivaci pro děti, které se nenásilnou formou seznámí s koňmi. Letos počasí nevyšlo podle našich představ, měli jsme připravenou i halu, kdyby déšť zesílil, ale nakonec jsme se rozhodli zůstat venku - a potěšilo nás, že i přes ne zrovna ideální počasí přišlo poměrně hodně dětí,“ doplnila Kozáková.

„Nejdřív se mi sem moc nechtělo, trochu mne odrazoval déšť, ale děti mě přemluvily, a když vidím, jak jsou nadšené, jezdí pořád dokola a nejradši by si toho poníka odvedly domů, tak jsem ráda, že jsme sem jeli,“ svěřila se se svými pocity jedna z maminek.

Vzápětí své pocity vyjádřil i její synek, který z hřbetu poníka volal: „Koukej, mami, já jedu skoro úplně sám. Zítra sem půjdeme zase, jo, já už jsem to Juráškovi slíbil!“

Den dětí v sedle ve Dvoře Vondrov

Úterý, 4. června 2013, 08:45

Den dětí v sedle ve Dvoře Vondrov
Den dětí v sedle ve Dvoře Vondrov

Štítky Den dětí v sedle ve Dvoře Vondrov, svátek, poník, jezdectví, Hluboké, umění

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Děti oslavily svůj svátek jízdou na koni  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.