Počasí dnes8 °C, zítra6 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

DivSeFest oslovil všechny potřebné nejen v Budějcích

Lidí, kteří potřebují cizí pomoc, přibývá. Jsou to jak senioři, děti bez rodičů, ale také s rodiči. Naštěstí se stále najdou dobrovolníci, kteří jsou ochotni pomáhat tam, kde je třeba. V jižních Čechách existují organizace orientující se nejen na zmíněné skupiny lidí.

V Českých Budějovicích proběhl ve dnech od prvního do čtvrtého října DivSeFest, unikátní celorepublikový projekt, který vytvořil prostor pro setkání a spolupráci neziskového a ziskového sektoru.

V průběhu týdne se měly možnost reprezentovat neziskové organizace, jako například Městská charita České Budějovice, občanské sdružení Koníček, českobudějovická Pansofie, ale i mnoho dalších.

Úterý prvního října bylo tematicky věnováno seniorům, jimž se primárně věnuje právě Městská charita České Budějovice. Pro dříve narozené připravili organizátoři například promítání kontroverzního snímku Šmejdi nebo workshop trénování paměti.

Středa pak patřila lidem, kteří se z nejrůznějších důvodů octli na šikmé ploše. V klubu Horká Vana zahráli budějčtí bezdomovci divadelní hru s příběhem o jednom z nich.

Ve čtvrtek se pak na adrese Riegrova 51 konal DivSeVečer, kde proběhla módní přehlídka a zároveň promluvili zástupci jednotlivých organizací o své činnosti.

Po pomyslném mole se prošel i náměstek primátora Petr Podhola, který zde zaujímal roli zástupce ziskové organizace. Spolu s představiteli neziskových organizací zahájil soutěž Donátor roku, který se bude vyhlašovat zhruba za dvanáct měsíců.

Štítky DivSeFest, České Budějovice, festival, Jihočeský kraj, Petr Podhola

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

DivSeFest oslovil všechny potřebné nejen v Budějcích  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.