Počasí dnes15 °C, zítra17 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Dům seniorů Hvízdal dostal nový kabát

„Podle reakcí našich obyvatel je jisté, že se jim nová fasáda líbí,“ pochvaluje si ředitelka sociálního zařízení Ludmila Kubelová.

Dům pro seniory Hvízdal byl postaven v roce 1988 a od té doby funguje prakticky bez venkovních úprav.

„Zateplení budovy po třiadvaceti letech, stejně jako výměna oken, byla tedy rozhodně namístě. Stavební práce za více než 11 milionů korun byly zahájeny v loňském říjnu a v druhé polovině července budou dokončeny. Investiční akce byla podpořena z Operačního programu životní prostředí ve výši 8,7 milionu korun,“ říká náměstek primátora Petr Podhola s tím, že hlavním důvodem stavebních úprav bylo snížení energetické náročnosti budovy a udržitelné využívání zdrojů energie.

„Klienti byli o plánované rekonstrukci informováni a veškeré práce byly dělány tak, aby dopad byl opravdu co nejmenší a nemuseli být přestěhováni do náhradního ubytování mimo objekt,“ poznamenal k chodu zařízení náměstek Petr Podhola.

Zřizovatelem Domova pro seniory Hvízdal je město. Kapacita ubytovacího zařízení je pro 280 uživatelů. „Každé vylepšení kvality bydlení samozřejmě vítáme. Je to nejen ekonomicky výhodné, ale také útulnější a podle reakcí našich obyvatel je jisté, že se jim nová fasáda líbí,“ pochvaluje si ředitelka sociálního zařízení Ludmila Kubelová.

Napsala Jitka Welzlová

Štítky Petr Podhola, Operační program Životní prostředí

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Dům seniorů Hvízdal dostal nový kabát  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.