Počasí dnes16 °C, zítra21 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Elektrárna Temelín zve na Den otevřených dveří

Popáté bude mít veřejnost možnost podívat se pod pokličku největší české elektrárny. Na sobotu 26. července připravila Jaderná elektrárna Temelín Den otevřených dveří. Na prohlídku jejího areálu je vyčleněno 810 míst. Zájemci se mohou hlásit v infocentru od včerejška.

Do areálu elektrárny vjedou autobusy s návštěvníky celkem osmnáctkrát. Od infocentra budou odjíždět v půlhodinových intervalech. První projížďka začne v 8.30 hodin, naopak poslední autobus vyrazí na netradiční trasu v 17 hodin.

Autobus například projede kolem chladicích věží, skladu použitého paliva nebo hlavního výrobního bloku. Návštěvníci se podívají také na simulátor pro výcvik operátorů.

„Součástí programu bude i prohlídka infocentra elektrárny v zámečku Vysoký Hrádek. Tady bude promítnut 3D film o energetice a zařazena je i ukázka mlžné komory, ve které návštěvníci uvidí záření, které je kolem nás. Celá exkurze potrvá přibližně dvě hodiny,“ informoval mluvčí elektrárny Marek Sviták.

Maximální kapacita zájemců o projížďku areálu elektrárny s výkladem je 810 účastníků. Zúčastnit se jí mohou pouze osoby starší 15 let. Vzhledem k velkému zájmu veřejnosti je potřeba provést registraci, která začala včera.

„Zájemci se mohou registrovat telefonicky na čísle 381 104 935 od 9 do 17 hodin. Nahlásí své jméno, národnost, číslo občanského průkazu a bydliště. Od cizinců potřebujeme číslo cestovního pasu. Při registraci pak pracovnice infocentra řeknou zájemcům hodinu, kdy mají přijet a čas, ve kterém budou vjíždět do areálu elektrárny. Parkování automobilů je zajištěno na odstavném parkovišti přímo naproti infocentru,“ upřesňuje způsob registrace Jana Gribbinová, vedoucí Infocentra Jaderné elektrárny Temelín.

V rámci doprovodného programu si návštěvníci budou moci prohlédnout techniku temelínské hasičské jednotky nebo vyzkoušet jízdu elektromobilem.

Štítky Jaderná elektrárna Temelín, den otevřených dveří, Temelín, elektrárna, Vysoký hrádek

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Elektrárna Temelín zve na Den otevřených dveří  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.