Počasí dnes19 °C, zítra20 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

E.ON bude pošesté udělovat ekologické Oskary

Chcete získat ekologického Oskara? Máte originální nápad na úsporu či inovaci v rámci ekologického přístupu k životnímu prostředí? Pak se stačí přihlásit do soutěže E.ON Energy Globe Award ČR. Čas zbývá už jen do čtvrtka 15. května.

Soutěž E.ON Energy Globe Award se dělí na pět soutěžních kategorií: Obec, Kutil, Firma, Mládež a Nápad. Do soutěže se může přihlásit opravdu kdokoliv bez omezení (podniky, soukromé osoby či nestátní organizace) a navíc zdarma.

V loňském pátém ročníku bylo přihlášeno přes 200 projektů. Nakonec zvítězil se svým unikátním ekologickým řešením jihomoravský podnikatel Jiří Marian, který realizoval svůj nápad ve svém Hotelu a vinařství Galant v Mikulově. V čem spočíval princip tohoto úspěšného projektu?

„Jelikož jsem podnikatel a provozuji hotel a vinařství, je nutné vždy myslet na minimalizaci nákladů. Jádrem je využití veškeré energie a surovin, se kterými přijdeme do styku v obou provozech. V mnoha případech jde o opakované využití. Například odpadní voda ze sprch, která je vnímána rovnou jako klasický odpad. My této vodě nejprve vezmeme energii, pak ji za několik Kč/m3 vyčistíme a použijeme ještě jednou na spláchnutí záchodů. Energie, která vzniká při kvašení vína, se běžně pro výrobu teplé vody a topení nevyužívá. Také se považuje za odpad. Znovu využívám také odpadní energii ze vzduchu - všude, kde se dá. Cílem byla minimalizace nákladů a čistější energie. Naší filosofií je vynaložit takové úsilí, aby opravdu nic nepřišlo nazmar,“ upřesňuje Jiří Marian.

ČTĚTE TAKÉ: Nic nepřijde nazmar. Proto vyhrál ekologického Oskara

Do šestého ročníku soutěže E.ON Energy Globe Award ČR je možné přihlásit zdarma jakékoliv ekologické či energeticky úsporné projekty, stavby i nápady. Cílem soutěže je nejen podpora a zviditelnění ekologicky zaměřených projektů na domácí i zahraniční půdě. Společnost E.ON se organizací ‚ekologických Oskarů‘ v Česku především snaží zvýšit povědomí o nutnosti energetických úspor a motivovat instituce i jednotlivce k tomu, aby přispěli svým dílem k řešení této celosvětové výzvy.

Více informací a úplné znění pravidel soutěže naleznete zde. Dodejme jen, že v každé kategorii budou odbornou porotou nominovány tři projekty, které budou představeny na tiskové konferenci a získají certifikát soutěže. Celkový vítěz E.ON Energy Globe Award ČR pak bude pozván na mezinárodní finále soutěže, které se každoročně koná v jedné ze světových metropolí.

ČTĚTE TAKÉ: E.ON ocenil rekonstrukci hradu novým BMW

Štítky E.ON Energy Globe Award ČR, šestý ročník, uzávěrka přihlášek, E.ON, soutěž, Česko, Energy Globe, projekt, energie, BMW, Mikulov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

E.ON bude pošesté udělovat ekologické Oskary  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.