Počasí dnes8 °C, zítra6 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Festival Vltava Open zahájil letošní plavební sezonu

Ani ne pár týdnů po Majálesu si obyvatelé Českých Budějovic a okolí mohli opět užívat kulturní akci pod širým nebem.

Víkend uplynul pryč, další pracovní týden začal. Kde trávila chvilky volna Budějcká Drbna? V sobotu kromě Lipna ještě brouzdala v okolí Vodáckého areálu Lídy Polesné. Sluníčko hřálo na plné obrátky, žízeň byla veliká a na kanále to zase jednou ožilo. Tentokrát se tu konal druhý ročník festivalu Vltava Open, při kterém se návštěvníci mohli těšit z našlapaného programu.

Už ve třináct hodin proběhlo slavnostní zahájení plavební sezóny a odemykání vody. Tu symbolickým klíčem odemkl primátor města České Budějovice Juraj Thoma a hravě při tom cákal bosýma nohama ve třináctistupňové vodě. Návštěvníci napomohli odemknutí vod trojitým zvoláním „HURÁ!“ a plavební sezona byla oficiálně zahájena.

Až do šesti hodin mohli výletníci sledovat ukázky činnosti hasičů, policie nebo vodní záchranné služby. K vyzkoušení zde byly i různé vodní prostředky, jako například dračí loď nebo člun záchranářů.

„Moc mě to baví, ale hlavně děti. Malej se může vyřádit a vysoutěžit, tak mám chvilku klid,“ pochvaloval si mladý tatínek Roman Dušík. Na své si přišly i malé děti, pro které byly, jak u hasičů, tak i u policie, připraveny soutěže. Ti úplně nejmenší se mohli vyřádit na nafukovacím hradu nebo trampolíně.

V areálu před budovou Povodí Vltavy si návštěvníci mohli na simulátoru nárazu vyzkoušet, jaké to je narazit na překážku v třicetikilometrové rychlosti. A byla to fakt rána! Pro ještě větší zvědavce byly k dispozici ´opilé brýle´ nebo řidičský trenažér.

Druhý ročník Vltava Open se letos uskutečnil pod heslem „Vltava nás spojuje“. Proto byl současně pořádán cyklo happening, který propojoval města České Budějovice, Hlubokou nad Vltavou a Týn nad Vltavou, kde se konal doprovodný program pro děti.

Od brzkého odpoledne už se na Vltava Open stage střídaly kapely z různých koutů republiky. Zahrály tu Wayfu(c)k, The Pooh,L.A., 100°C a dokonce i Mňága a Žďorp, Blue Effect nebo Sunshine.

Vltava Open 2012

Středa, 23. května 2012, 08:10

Vltava Open 2012
Vltava Open 2012

Štítky České Budějovice, majáles, Juraj Thoma, Vodní nádrž Lipno, Drbna.cz, Mňága a Žďorp, Povodí Vltavy (státní podnik), Los Angeles

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Festival Vltava Open zahájil letošní plavební sezonu  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.