Počasí dnes14 °C, zítra17 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

FOTO: Na výstavišti létaly vraky aut vzduchem

Rozmlácená auta, pach spálených gum, spojek a benzínu. To bylo již čtvrté Demolition Derby, které se konalo v sobotu na českobudějovickém Výstavišti.

I přes nepřízeň počasí dorazilo okolo tisícovky fanoušků a k jejich pobavení se na trati prohnalo celkem 36 závodníků. Z pěti rozjížděk a dvou baráží nakonec do finále postoupilo osm borců, kteří si to před pátou hodinou odpolední spolu rozdali, až zbyl jediný vítěz s pojízdným autem.

Moderování celé akce se zhostil známý DJ Basslicker, který povzbuzoval jak fanoušky, tak i závodníky. Opravdu bylo co sledovat. Hned v první rozjížďce jsme mohli vidět utržené chladiče, urvaná kola, rozbitá skla a hlavně slyšet velký rámus. Pro své vítězství si nakonec dojel Michal Šíma se svým vozem Opel Astra a postoupil tak do finále.

V průběhu celé akce lehce poprchávalo a postupem času se trať stávala obtížnější a obtížnější. Jednak kvůli lehkým přeháňkám přibývala voda na trati, ale hlavně s každou další rozjížďkou tam zůstávaly vraky závodních speciálů, které nešly nijak snadno odklidit. To však nevadilo Matyáši Klímovi, který za volantem Opelu Vectra vyřadil všechny soupeře a postoupil dál.

Třetí rozjížďku s přehledem zvládl Jan Sladkovský s vozem Ford Mondeo Combi, které prý připravoval dva dny. V předposlední rozjížďce jsme viděli velmi tvrdý souboj. Ten nakonec přežili hned dva jezdci, a to Michal Kotrč s Renaultem Laguna a Jan Míka s Fordem Mondeo.

Poslední rozjížďku ovládl Petr Martínek a o finalistech bylo skoro rozhodnuto. Všichni přeživší závodníci, kteří stačili do této chvíle svůj vůz opravit, mohli ještě změřit síly v baráži a postoupit rovněž do finále. Nakonec své vozy opravilo čtrnáct jezdců, kteří se rozdělili do dvou baráží po sedmi vozidlech.

První baráž vyhrál Václav Dubský a druhou Agent 007 Dušan. O finalistech tedy bylo rozhodnuto, pořadatelé se pustili do finální úpravy a úklidu trati a všichni netrpělivě čekali na velké zakončení této akce.

Osm borců tůrovalo své motory, čekalo na mávnutí praporku a finále mohlo začít. Z obrovské řežby, kde auta létala vzduchem, pneumatiky a prach jakbysmet, nakonec vzešel vítězně Jan Sladkovský se svým Fordem Mondeo.

Jan si odnesl zlatý věnec a pohár, který hned při předání věnoval své manželce Heleně. Příjemnou akci, pořádanou CZECH Demolition Derby,zakončil vítěz konstatováním, že se příští rok na výstavišti určitě potkáme a bude to opět maso!

Máte i vy z budějckého Demolition Derby video? Pošlete nám odkaz na redakce@budejckadrbna.cz!

Autoři

Štítky kongresové centrum, baráž, finále, Ford Mondeo, Michal Šíma, Jan Míka, Petr Martínek, Opel Astra

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

FOTO: Na výstavišti létaly vraky aut vzduchem  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.