Počasí dnes19 °C, zítra20 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Gayové se v jižních Čechách připravovali na velké finále

V Českých Budějovicích se o uplynulém víkendu konalo soustředění finalistů soutěže GAYMAN Česko Slovensko 2012. Na účastníky z celé republiky čekal na jihu Čech zajímavý program.

Za obrovské podpory občanského sdružení Jihočeská Lambda se účastníci setkali se zástupci města České Budějovice přímo v historických prostorách radnice. Následovala prohlídka města s odborným a naučným výkladem.

Nejdůležitější a hlavní část soustředění se konala v sobotu, kdy Jihočeská Lambda pořádala Duhový Vor a výlet na zámek Hluboká nad Vltavou. Zde všichni navštívili okruh Zámecké kuchyně, která byla jako první svého druhu plně zelektrizována.

Organizátor spojil prohlídku i s následnou večeří ve zdejší luxusní restauraci, kde si finalisté pochutnali na tradičním českém menu. Vývar s játrovými knedlíčky a svíčkovou na smetaně, šlehačkou a brusinkami.

Bohužel se při odjezdu na Duhový vor otočilo počasí o 360 stupňů. Když se finalisté a zástupci Lambdy vydali na večeři, venku panoval tropický den s teplotami kolem 35 stupňů. O hodinu později venku začalo pršet a teplota spadla o 12 stupňů. Vyhlídka na plavbu pod širým nebem a modrou oblohou se bohužel nekonala.

Vor i přes nepřízeň počasí byl plný do posledního místa a zábavě nic nechybělo. Na palubě bylo i mnoho známých lidí z veřejného života. Za zmínku rozhodně stojí MUDr. Džamela Stehlíková, bývalá ministryně za Lidská práva menšin, MUDr. Ivo Procházka jako zástupce Domu světla v Praze a  v neposlední řadě také bývalý předseda Jihočeské Lambdy Jiří Mareček.

Co nás nejvíce překvapilo a potěšilo, že na palubě byly vyškolené pracovnice, které nabízely HIV testy zdarma. Je to věc, která je potřebná. I když se nevyužil všechen počet pro testované, někteří jedinci si bezbolestný test udělali. O zábavu na palubě se postarali travesti umělci. Celá plavba se nesla v příjemném, přátelském duchu.

Po jeden a půl hodiny trvající plavbě po Vltavě jsme se vrátili do přístavu, kde přistavený autobus odvezl všechny návštěvníky na afterparty. Ta nabídla zajímavý program, přehlídku spodního prádla a bohatou tombolu. Dj Dee odvedl tak skvělý výkon, že návštěvníci afterparty tančili až do brzkých ranních hodin. Druhý den ráno se finalisté sešli v hotelu a předali věci pro děti do dětského domova.

Takto ve zkratce proběhl úspěšný víkend v Českých Budějovicích pod taktovkou Jihočeské Lambdy, které patří velký dík. Mít každý region v republice tak perfektní organizaci se skvělým týmem a předsedou, byla by naše komunita zase o nějaký ten stupínek jinde. Karel Veselý, předseda občanského sdružení, si konečně po dlouhé době může na chvilku oddechnout.

Další velkou akcí je prezentace v Praze, v rámci Prague Pride, až v druhé polovině srpna.

Napsal Karlík, www.karliklive.com

Štítky Gayman Česko Slovensko, soutěž, soustředění, České Budějovice, Jihočeský kraj, Česko, Slovensko, Praha, Zámek Hluboká, Karel Veselý, Ivo Procházka, Prague Pride

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Gayové se v jižních Čechách připravovali na velké finále  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.