Počasí dnes20 °C, zítra18 °C
Sobota 4. května 2024  |  Svátek má Květoslav
Bez reklam

Hopsárium přivítá závodníky z mateřských škol

Ve středu 5. března se bude v prostorách rodinného hřiště Hopsárium v Českých Budějovicích konat druhý ročník krajské dopravní soutěže mateřských školek. Vítězné družstvo vyhraje dopolední návštěvu v Hopsáriu pro celou mateřskou školu.

Akci, jejímž partnerem je Krajský úřad Jihočeského kraje a krajské pracoviště BESIP Ministerstva dopravy, si jistě užijí nejen děti samotné, ale i jejich rodinní příslušníci. Maximální rychlost, podle dostupných informací, totiž určena není.

Soutěž je určena pro čtyřčlenná družstva dětí z předškolních tříd. Z každé školky se mohou zúčastnit dvě družstva. Soutěžit se bude mimo jiné v jízdě na plně vybaveném dopravním hřišti, které je součástí krytého areálu, závodníci také absolvují jízdu zručnosti.

„Vyhrát nebude určitě jednoduché! Jednou ze soutěžních disciplín bude i poznávání značek a prověřování znalostí v tom, jak předejít nehodě, což upřímně dělá problém i mnohým dospělákům,“ přibližuje průběh soutěže Michal Lojka, jednatel společnosti MVM Hřiště s.r.o., která Hopsárium provozuje.

Prvního ročníku se zúčastnilo 28 družstev ze čtyř okresů Jihočeského kraje a k vidění bylo hodně rozesmátých obličejů, motoristických manévrů a soutěživých duchů.

„Pokud máte v rodině či ve svém okolí předškoláka, neváhejte jej spolu s dalšími kamarády přihlásit či motivovat k účasti mateřskou školku, kterou vaše dítě navštěvuje,“ nabádá Michal Lojka a doplňuje: „Soutěž se koná na krytém hřišti, tudíž se nemusíte obávat nepřízně počasí, námrazy a jiných nepříjemností, které nás v zimním období na silnici běžně potkávají.“

Soutěž se uskuteční ve středu 5. března od 9 hodin, uzávěrka přihlášek je 26. února. Vyplněné přihlášky je možné zasílat na soutez@hopsarium.cz.

Tisková zpráva

Štítky Hopsárium, rodinné hřiště, České Budějovice, krajská dopravní soutěž mateřských školek, mateřská škola, soutěž, družstvo, Jihočeský kraj, Ministerstvo dopravy České republiky, BESIP

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Hopsárium přivítá závodníky z mateřských škol  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.