Počasí dnes8 °C, zítra7 °C
Čtvrtek 18. dubna 2024  |  Svátek má Valérie
Bez reklam

Jaderná elektrárna Temelín bude mít nového ředitele

Novým ředitelem Jaderné elektrárny Temelín se od 1. ledna 2015 stane Bohdan Zronek. Ve funkci nahradí Miloše Štěpanovského, který od stejného data povede Dukovany.

Třiačtyřicetiletý Bohdan Zronek nyní řídí bezpečnost všech elektráren společnosti ČEZ. Temelín velmi dobře zná. Po ukončení elektroenergetiky na ČVUT začínal jako operátor turbíny.

Postupně prošel všemi pozicemi ve velíně jihočeské jaderné elektrárny. Od roku 2010 vedl provoz Temelína a po dvou letech dostal od vedení společnosti ČEZ důvěru řídit bezpečnost všech elektráren energetické společnosti.

Miloš Štěpanovský se na Dukovany vrací po sedmi letech řízení Temelína. Tam přišel v závěru roku 2007 z pozice ředitele údržby jaderných elektráren.

„Miloši Štěpanovskému děkuji. Během sedmi let stabilizoval provoz největší české elektrárny. Pod jeho vedením se Temelín zařadil z hlediska bezpečnosti a spolehlivosti provozu mezi nejlepší světové elektrárny. Jeho zkušenosti nyní chceme využít v Dukovanech, které z předchozího působení velmi dobře zná. Od Bohdana Zronka očekávám, že naváže na dosavadní temelínské výsledky,“ uvedl ke změnám v čele jaderných elektráren Ladislav Štěpánek, člen představenstva a ředitel divize výroba společnosti ČEZ.

ČTĚTE TAKÉ: ČEZ odtajnil plán restrukturalizace - rozhodně směřuje správným směrem

Bohdan Zronek

Narodil se 21. ledna 1971 ve Vimperku. Vystudoval Gymnázium ve Strakonicích, poté absolvoval ČVUT v Praze, obor elektroenergetika. Po škole začal pracovat v ČEZ, po dvou letech školení nastoupil v Temelíně. Postupně si prošel celou řadou funkcí - operátor turbíny, operátor reaktoru, vedoucí blokové dozorny, vedoucí reaktorového bloku, směnový inženýr, v roce 2008 se stal hlavním technologem, po dvou letech vedoucím provozu Temelína a po dalších dvou letech začal šéfovat bezpečnosti všech elektráren ČEZ. Je ženatý, má dvě děti.

Štítky Jaderná elektrárna Temelín, nový ředitel, Miloš Štěpanovský, Bohdan Zronek, jaderná elektrárna, ČEZ, elektrárna, Dukovany, operátor, České vysoké učení technické v Praze, Temelín, Praha

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jaderná elektrárna Temelín bude mít nového ředitele  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.