Počasí dnes5 °C, zítra7 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Japonci investovali do závodu v Budějcích půl miliardy

Půl miliardy investovali Japonci do výstavby a vybavení závodu BBH Tsuchiya. Polygrafická společnost, která vyrábí číselníky, kovové a plastové štítky, rolové a archové samolepicí etikety, tak bude moci výhledově zaměstnat o zhruba 40 lidí více, rozšířit výrobní portfolio a zvýšit tržby.

V Českých Budějovicích tato nadnárodní společnost působí od roku 2006, kdy kapitálově vstoupila do firmy BBH Štítkárna. Nyní zaměstnává 130 lidí. Vloni se jí díky nové technologii pro výrobu samolepicích 3D etiket podařilo meziročně zvýšit tržby o zhruba deset milionů na 80 milionů korun. Asi 30 procent zboží šlo na export.

BBH Tsuchiya vyrábí třeba štítky, které slouží k označování výrobků technickými informace v autoprůmyslu či strojírenství. Z Budějc pocházejí také etikety, které se používají k označování originálních sklářských či potravinářských výrobků.

Do portfolia patří i logistické a kódové etikety, 3D samolepky, ale také ovládací ocelové či foliové panely k obsluze strojů. Výrobky jsou zhotovovány především sítotiskovou, knihtiskovou a ofsetovou technikou.

Společnost BBH Tsuchiya patří ke skupině společností vlastněných japonskou firmou Tsuchiya. Dříve nesla název BBH Štítkárna, která byla založena v roce 1992. Tradice výroby štítků v Českých Budějovicích ale sahají až do roku 1847. Společnost spolupracuje s více než 500 zákazníky na tuzemském trhu a v zahraničí, a to od nadnárodních koncernů po drobnější podnikatele.

Zdroj: ČTK

Štítky BBH Tsuchiya, investice, Japonsko, štítkárn, České Budějovice, etiketa

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Japonci investovali do závodu v Budějcích půl miliardy  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.