Počasí dnes14 °C, zítra17 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Jedeme na hřbitov, skřehotal mrtvolný řidič

Jsou to občas paradoxy. Na přeplněnou zastávku MHD u Mercury centra přijede autobus, který vypadá jako zvětšená verze Christiny od Stephena Kinga. Otevřou se dveře a řidič, jenž by se neztratil ani v Romerově Night Of The Living Dead, zaskřehotá: „Jedeme přímo na hřbitov!“

Co myslíte, že udělají děti a jejich rodiče, kterých je plná zastávka? Radostně naskočí na palubu!

Na druhou stranu by bylo divné, kdyby se tak nestalo, když mnozí na tento pekelný autobus čekali dobrých dvacet minut. Nervózně přešlapovali a těšili se na pořádný adrenalin. Uznejte, jak často se po Budějcích prohání autobus, kterým by se rád projel i samotný Lucifer?

On už pohled na přeplněnou zastávku nebyl pro slabé povahy. Čarodějnice, zabijáci, ďáblové, kostlivci... Že někteří procházející, kteří nevěděli, co se děje, koukali s otevřenými ústy? To si pište!

Ve čtyři hodiny začala atmosféra houstnout. Autobus nikde! Holt ani vozidlo z pekel si neumí poradit s ucpanou dopravou v jihočeské metropoli. „Mami, přijede vůbec?“ zeptal se andělským hláskem malý chlapeček v masce démona. „To víš, že jo, však se dočkáš...“

A opravdu! Zpoždění nakonec tak velké nebylo, zhruba pět minut. „Už je tu!“ vřískaly děti radostí. Autobus měl zuby, oči a dýňovou výzdobu. Z dálky se šklebil jak nenasytná obluda. A uvnitř? Duchové! O šíleném řidiči, který za volant nasedl nejspíš rovnou z rakve, jsme už mluvili...

Děti se hrnou, rodiče je tlačí, aby se vešly všechny, autobus si tiše vrní a šofér se jen potutelně chichotá. Ačkoliv to vypadá, že se dovnitř ne každý dostane, nakonec se přece jenom nasulcuje i poslední postavička.

Vtipná situace nastává, když k autobusu běží starší žena. „Jak to funguje? Normálně mě ten autobus odveze na zastávku?“ ptá se zmateně.

Děti jen krčí rameny. „Prý jede přímo na hřbitov,“ odpovídá jeden z přízraků. Paní nakonec usuzuje, že si raději počká na další spoj...

Po několika minutách autobus odjíždí. Děti se za okny usmívají a těší se na strašidelné zážitky. Vypadá to, že se žádné nebojí. Alespoň prozatím.

Halloweenský autobus vzbuzoval zájem od chvíle, co jeho jízdy Dopravní podnik města České Budějovic ohlásil. Byl to skutečně skvělý nápad, ze kterého by se mohla stát tradice. Pro děti to byl nemalý zážitek, na který jen tak nezapomenou. Milá a hlavně sympatická akce!

Halloweenská nálada byla v pátek cítit po celých Budějcích. Obchody vystavily strašidelné maškary, dýňové ozdoby a tak dále. Pro ty si vyšláplo i plno dospělých, kteří se chystali na hororové párty.

Našli se samozřejmě ale i lidé, kteří Halloween odsoudili a nebáli se to dát najevo. „Trapný americký svátek. Kam se to ženeme,“ plival síru muž, jenž procházel kolem davu čekajících maškar.

Snad jen bychom mohli dodat, že Halloween není americký svátek, nýbrž anglosaský. Slaví se například i v Irsku či Austrálii.

Štítky Halloween, Halloweenský autobus, Dopravní podnik města České Budějovice, České Budějovice, hřbitov, Stephen King, Austrálie, Irsko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jedeme na hřbitov, skřehotal mrtvolný řidič  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.