Počasí dnes20 °C, zítra18 °C
Sobota 4. května 2024  |  Svátek má Květoslav
Bez reklam

Jihočeská koupaliště zažila nejhorší sezonu za poslední roky

Meziroční propad návštěvnosti až o 50 procent zaznamenala některá koupaliště a venkovní bazény v Jihočeském kraji. Provozovatelé hodnotí sezonu jako jednu z nejhorších v posledních letech. Návštěvnost klesla na minimum především v srpnu, kdy se výrazně ochladilo.

Řada provozovatelů letních koupališť sezonu předčasně ukončila. „Největší zájem veřejnosti byl ve druhé polovině července, kdy panovala největší vedra. Postupně však návštěvnost klesala a nejhorší bylo posledních 14 dní. To sem skoro nikdo nechodil,“ řekl vedoucí strakonického plaveckého areálu Karel Dvořák. Podle jeho odhadu v porovnání s loňským rokem klesla návštěvnost o polovinu.

Stejný propad zaznamenala letní plovárna v Dačicích na Jindřichohradecku. „Za loňské léto jsme měli návštěvnost 28 tisíc lidí, letos to bylo jenom 14 tisíc,“ uvedl vedoucí koupaliště Mojmír Holec. Připustil, že loňský rok byl z pohledu počasí extrémně příznivý. Ale zároveň dodal, že letos šlo o nejhorší sezonu v osmileté historii areálu. „V těch minulých rocích chodilo za celé léto vždycky kolem 20 tisíc návštěvníků,“ potvrdil.

Výrazný propad návštěvnosti platí i pro českobudějovickou letní plovárnu. Také tam to byl meziroční úbytek přibližně 50 procent. Zatímco vloni si do městského areálu našlo cestu 35 348 lidí, letos jich bylo 17 735. „Jednalo se skutečně o nejhorší sezonu za poslední roky,“ řekla mluvčí českobudějovického magistrátu Jitka Welzlová.

Úbytek turistů evidovali také v Chlumu u Třeboně na Jindřichohradecku, kde se nachází vyhlášené lokality na koupání jako Staňkovský rybník a Hejtman. „Počasí nám zkrátka letos nepřálo. Odhadujeme, že Chlum přes léto navštívilo o 15 až 20 procent turistů méně než vloni,“ řekl starosta městyse Jiří Hájek.

Zdroj: ČTK

Štítky koupaliště, sezony, propad v návštěvnosti, Jihočeský kraj, léto, okres Jindřichův Hradec, Jiří Hájek, Dačice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jihočeská koupaliště zažila nejhorší sezonu za poslední roky  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.