Počasí dnes15 °C, zítra21 °C
Pátek 17. května 2024  |  Svátek má Aneta
Bez reklam

Karel Janeček: „Boj proti korupci je důležitý a nezbytný!”

V rámci programu 8. konference České studentské unie dorazil v sobotu na Vysokou školu technickou a ekonomickou v Českých Budějovicích miliardář, pedagog, podnikatel a hlavně bojovník proti korupci Karel Janeček.

Zakladatel fondů pro podporu mladých vědců a pro boj s korupcí do Budějc nepřijel přednášet. Celý program se vedl v duchu diskuze a studenti se tak mohli ptát na všechno, co je napadlo.

Kromě otázek týkajících se amnestie studenty zajímal navrhovaný nový volební systém, jak se Karel Janeček dostal k tomu, co teď dělá, jeho názor na školní reformu či nového prezidenta České republiky Miloše Zemana.

Diskuze byla velice zajímavá a na každou otázku Janeček odpovídal fundovaně a s velkým zájmem. Posluchači se tak dozvěděli detaily navrhovaného volebního řádu, o tom, že se fond pro boj s korupcí chystá na kauzu IZIP, důvody prezidentské amnestie, za kterou podle Janečkových informací stojí úplatek 600 milionů korun, i další informace.

Diskutovat přišlo přibližně 80 lidí, a i když se aktivně zapojilo okolo deseti studentů, na své si přišel každý.

Autoři

Štítky Karel Janeček, boj proti korupci, VŠTE České Budějovice, diskuze se studenty, korupce, České Budějovice, Česká studentská unie, Miloš Zeman, Česko, Společnost pro eHealth databáze, a.s.

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Karel Janeček: „Boj proti korupci je důležitý a nezbytný!”  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.