Počasí dnes7 °C, zítra10 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Karla Kryla si v Budějcích připomnělo jen pár lidí

Asi jen dvě desítky lidí včera na budějckém náměstí Přemysla Otakara II. podpořily iniciativu Komunisté nepatří ke kormidlu, která si připomněla Karla Kryla. Písničkář by v pátek oslavil 69. narozeniny.

„Karel Kryl byl jednou z osobností, která vždy usilovala o naši svobodu. A svými písněmi to dával najevo. Stavím ho vedle Václava Havla mezi největší bojovníky proti komunismu,“ uvedl Šimon Heller z aktivity Komunisté nepatří ke kormidlu.

Písně Karla Kryla, který v roce 1969 emigroval do Německa, kde před 19 lety zemřel, zahrál na českobudějovickém náměstí písničkář Ziggy Horváth. Stejný koncert se v minulých dnech uskutečnil také v Ústí nad Labem a v Praze. V pátek Horváth vystoupí u této příležitosti ve Zlíně.

Ještě před středeční vzpomínkovou akcí na Karla Kryla rozdávali členové iniciativy Komunisté nepatří ke kormidlu celý text takzvaného bohumínského usnesení, které zakazuje ČSSD spolupráci s komunisty.

„Sociální demokraté tvrdí, že se jedná jen o spolupráci na celostátní úrovni. Lidem jsme dávali letáky s celým textem bohumínského usnesení, aby se sami přesvědčili. Tam je zmínka jen o nepřípustnosti spolupráce s komunisty bez ohledu na to, na jaké by to mělo být úrovni,“ řekl Heller.

Zdroj: ČTK
Foto: Bob Pacholík, www.karelkryl.cz

Štítky vzpomínka na Karla Kryla, České Budějovice, iniciativa Komunisté nepatří ke kormidlu, Karel Kryl, Přemysl Otakar II., komunismus, Šimon Heller, Václav Havel, Německo, ČSSD, Praha, Bob Pacholík

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Zdeněk Solfronk

Vypadá to že pan Heller moc úspěchu nesklízí, tak by se měl nad svým jednáním zamyslet nechat demokracii lidem!!! :-)

Čtvrtek, 11. dubna 2013, 11:54Odpovědět

Karla Kryla si v Budějcích připomnělo jen pár lidí  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.