Počasí dnes11 °C, zítra9 °C
Úterý 16. dubna 2024  |  Svátek má Irena
Bez reklam

Krajský soud má nového předsedu Milana Tripese

Novým předsedou českobudějovického krajského soudu se ode dneška stává Milan Tripes. Nahradí tak Bohuslava Petra, jemuž posledního září vypršelo funkční období. Petr stál v čele soudu od roku 1999. Tripes byl doposud místopředsedou krajského soudu pro úsek obchodní a správní.

„Zůstávám nadále v justici a budu pokračovat v práci na krajském soudě v Českých Budějovicích,“ řekl Bohuslav Petr.

Milana Tripese včera před polednem společně s novými předsedy krajských soudů v Plzni a v Praze jmenoval do funkce na Pražském hradě prezident Miloš Zeman.

Podle zákona o soudech a soudcích jmenuje předsedy krajských soudů na návrh ministra spravedlnosti prezident republiky. Vláda projednává kandidáty proto, že rozhodnutí prezidenta vyžaduje podle ústavy spolupodpis premiéra.

Čtyřiapadesátiletý Milan Tripes pracuje v justici od roku 1983, a to celou dobu na Českobudějovicku. V pozici místopředsedy tamního krajského soudu je od roku 2001.

Zdroj: ČTK

Štítky Krajský soud České Budějovice, nový předseda, Milan Tripes, Bohuslav Petr, Miloš Zeman, Praha, Plzeň, České Budějovice, Pražský hrad, okres České Budějovice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Krajský soud má nového předsedu Milana Tripese  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.