Počasí dnes8 °C, zítra6 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Letošní Tříkrálová sbírka vynesla přes 225 tisíc

Od Nového roku až do tohoto úterka brázdily českobudějovické ulice a přilehlé obce skupinky tří králů a jako každý rok vybíraly příspěvky pro tradiční Tříkrálovou sbírku. Největší dobrovolnická akce u nás se v České republice konala již po čtrnácté.

Dětičky s dospělým doprovodem z Městské charity České Budějovice poctivě koledovaly a do 77 kasiček tak vybraly pro potřeby městské charity 225 165 korun, což je nejvíc od roku 2007.

Na Tři krále požehnal biskup Pavel Posád koledníkům na náměstí Přemysla Otakara II. a přítomní Budějčáci mohli přivítat krále na koních. Koledníci se zapečetěnými kasičkami obcházeli město a přilehlé obce do úterka 14. ledna.

Nejvíce peněz získali v Hluboké nad Vltavou. Tam se z kasiček vysypalo 34 800 korun. Paradoxně se na počet pracovníků charity a oslovených lidí nejméně vybralo v centru Budějc okolo náměstí. „Lidé často argumentují církevními restitucemi. Přitom to s provozem charity nemá co společného,“ říká jedna ze zaměstnankyň charity.

Celý výtěžek přijde z 65 procent na Městskou charitu České Budějovice, 15 procent poputuje na projekty diecézní charity a 10 procent na humanitární pomoc. Zbylých 10 procent se pak rozdělí na projekty organizované sekretariátem Charity Česká repubika a režijní náklady sbírky.

Charita za svůj podíl částečně obnoví vozový park. Svůj podíl dostane i Domino, služba pro duševně nemocné, které pracuje v chráněných keramických a šicích dílnách. Část získaných financí patří i Domu sv. Pavla, kde zaměstnanci poskytují zdravotní ošetření a vydávají polévky bezdomovcům.

Štítky Tříkrálová sbírka, České Budějovice, výtěžek, charita, Česko, Pavel Posád, Církevní restituce, Náměstí Přemysla Otakara II., Hluboká nad Vltavou

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Letošní Tříkrálová sbírka vynesla přes 225 tisíc  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.