Počasí dnes11 °C, zítra9 °C
Úterý 16. dubna 2024  |  Svátek má Irena
Bez reklam

Mercury nám na hlavu nespadne, ujišťuje vedení centra

Do redakce mi dorazil zajímavý dotaz. Naše čtenářka mě požádala, abych zjistila, co se děje v budějckém Mercury centru. Měla strach, jestli náhodou budova nespadne...

„Ahoj Drbničko. Prosím, mohla bys zjistit, co děje s Mercury centrem? Moje kamarádka tam pracuje a prý před týdnem se celý objekt začal dost otřásat. Prý je tam narušená statika, a tak se na autobusovém nádraží snaží vše zachránit frézováním. A například v non stop baru v Mercury praskají už i nosné sloupy, každou chvíli se jim roztřese celý bar, praskají zdi, na WC se lámou dlaždičky a podobně. Díky za informace a přeji krásný den."

Tak jsem se vydala za Christianem Stundnerem, center a marketing managerem budějckého obchodního centra. „Nic se neděje, lidé mohou být klidní,“ ujišťoval.

Drobné otřesy byly způsobené frézováním, které je už u konce. Statika budovy prý narušena není. „Došlo k tomu, že na autobusovém nádraží se opravovala část pojízdné plochy, některá místa jsme museli frézovat. Tyto práce jsme měli naplánované na noční hodiny, jenže když jsme začali, minutu po 22. hodině naše plány přerušili policisté. Tak jsme museli vše přesunout na den,“ vysvětluje vedoucí manažer Mercury centra.

„Když taková obrovská fréza pracuje, tak se budova trochu otřásá. Ale opravdu se nic neděje. Vše hlídali technici a odborný dozor, naši návštěvníci mohou být v klidu,“ uklidňuje znepokojené Budějovičáky.

Nyní už práce končí, otřesy by se už opakovat neměly. „Teď už se jen zalepí díry a je hotovo. Ve dnech, kdy se frézovalo, možná budova vibrovala, ale nebylo to nic abnormálního. Vše jsme měli pod kontrolou, i když někomu to mohlo připadat nepřirozené,“ dodává Christian Stundner.

A co se týče naší dopisovatelkou zmiňovaný bar? „Stěny jsou polepené sádrokartonem, který někde možná trochu praská nebo se napíná. Budova pochopitelně staticky pracuje. Vše je pod kontrolou stavební firmy Skanska. Je možné, že někde nenechali diletační spáry a udělaly se tam praskliny. Ale jsou to víceméně kosmetické vady, nehrozí žádné nebezpečí,“ uklidňuje vedoucí pracovník centra.

Autoři

Štítky Mercury, Skanska

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Mercury nám na hlavu nespadne, ujišťuje vedení centra  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.