Počasí dnes21 °C, zítra22 °C
Úterý 14. května 2024  |  Svátek má Bonifác
Bez reklam

Město odstranilo u výstaviště další stromy

V rámci revitalizace a rekonstrukce areálu Výstaviště České Budějovice byly před několika dny pokáceny další stromy. Tentokrát se jednalo o dřeviny u zastávky před samotným výstavištěm, které byly již za zenitem své životnosti.

„Budějovický magistrát, respektive jeho odbor ochrany pro životní prostředí, povolil výjimečné pokácení stromů na základě žádosti akciové společnosti Výstaviště České Budějovice, která byla už z roku 2009,“ uvedla mluvčí magistrátu Jitka Welzlová.

Odstraněné dřeviny posoudil pracovník Agentury ochrany přírody a krajiny, a jelikož byly značně proschlé a ohrožovaly kolemjdoucí, došlo k jejich odstranění. Jako náhrada za pokácené stromy dojde na místě k náhradní výsadbě.

„Cílem je revitalizace a regenerace parku - je potřeba zvýraznit funkci celého areálu Výstaviště České Budějovice jako estetického krajinářského útvaru a zároveň ho organicky přizpůsobit potřebám obyvatel města jako místo pro volný čas,“ uvádí tisková zpráva.

Rekonstrukce areálu a revitalizace zeleně probíhají po etapách již několik let. Celá akce je financována s poskytnutím dotace z programu Operační program Životní prostředí 2007 - 2013.

Štítky kácení stromů, Výstaviště České Budějovice, revitalizace areálu, strom, revitalizace, České Budějovice, kongresové centrum

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Město odstranilo u výstaviště další stromy  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.