Počasí dnes15 °C, zítra17 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Městský majetek má hodnotu přes 16 miliard

Hodnota majetku Českých Budějovic a jeho příspěvkových organizací aktuálně představuje 16,315 miliardy korun.

Pod širokým pojmem majetek najdeme řadu položek, jako například pozemky, budovy, nedokončené stavby, movité věci, pohledávky, cenné papíry a vklady v obchodních společnostech či výnosy hospodářské činnosti.

Město a jeho příspěvkové organizace vlastní pozemky o výměře 3,5 tisíce hektarů v účetní hodnotě 957 milionů korun. Třeba vloni Budějce získaly bezúplatným převodem pozemky od Ministerstva financí a Pozemkového fondu ČR v účetní hodnotě asi 79 tisíc korun či darovací smlouvou podle občanského zákoníku pozemky v hodnotě téměř sedm milionů korun, nakoupily pozemky za téměř 20,6 milionů korun a prodaly je za celkem za 11,6 milionů korun.

„Zásadní převody majetku souvisely i se vznikem příspěvkové organizace Sportovní zařízení, které se převedly pozemky v hodnotě 27,6 milionů korun,“ říká předsedkyně finančního výboru zastupitelstva města Petra Šebestíková.

České Budějovice by byly bohatou nevěstou - vlastní 639 budov v účetní hodnotě 5,2 miliardy korun a 4971 staveb, jejichž cena je 6,1 miliardy korun. Mezi nejvýznamnější stavby patří vodohospodářský majetek, tedy vodovodní řady a kanalizační sběrače v délce přes 635 kilometrů, čistička odpadních vod a úpravna vody, dále místní komunikace v délce 360 kilometrů, 250 kilometrů chodníků, mosty a lávky.

Město účtuje i pohledávky za 119 milionů. „Největší počet pohledávek od jednoho druhu představují poplatky za komunální odpad. Ke konci loňského roku jich bylo 16197, což je 20,6 milionů,“ dodává náměstek primátora pro ekonomiku a majetek města Miroslav Joch.

Tisková zpráva

Štítky majetek města, České Budějovice, hodnota majetku, pozemek, příspěvková organizace, pohledávka, Ministerstvo financí České republiky, Pozemkový fond České republiky, Občanský zákoník, Miroslav Joch

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Městský majetek má hodnotu přes 16 miliard  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.