Počasí dnes7 °C, zítra7 °C
Úterý 23. dubna 2024  |  Svátek má Vojtěch
Bez reklam

Na budějckém Výstavišti startuje už v pátek Mobil Salon

Auta, motorky, čtyřkolky, kola, skútry... svět v pohybu, svět na cestách – přehlídku toho nejlepšího a nejzajímavějšího nabídne už dvacátý, jubilejní ročník Mobil Salonu, který začíná v areálu budějckého Výstaviště v pátek 13. a potrvá do neděle 15. dubna.

Kulaté dvacáté narozeniny oslaví Mobil Salon se svými návštěvníky nabitým programem. Pro laickou i odbornou veřejnost budou připraveny v novém pavilonu T prezentace automobilů renomovaných značek, od rodinných, přes terénní až k luxusním vozům. Zajímavou novinkou letošního ročníku bude výstava veteránů k závodu „O 106 Jihočeským krajem“.

Další novinkou bude Mototrial a adrenalinová show na skútrech a motorkách. Je připravena také soutěž o nejhezčí „Dívku Mobil salonu 2012“, se soutěžní disciplínou „výměna kol“. Návštěvníci, kteří se zúčastní tipování, která dívka se stane vítězkou, mohou vyhrát zájezd na ostrov Ischia v Itálii.

Velkou pozornost věnovali organizátoři bezpečnosti na silnicích. Heslo „Bezpečné silnice – odpovědnost každého z nás“ si mohou návštěvníci vyzkoušet sami v praxi v pavilonu Z – „Pavilonu bezpečnosti“. Po celou dobu výstavy jsou k dispozici řidičské trenažéry, simulátor nárazua testy. Návštěvníci tu mohou například s Městskou policií konzultovat dopravní problematiku a seznámit se s prvky aktivní a pasivní bezpečnosti automobilů. Těšit se můžete také na tradiční ukázky práce společného zásahu složek Integrovaného záchranného systémupři dopravní nehodě, ukázky první pomoci, sebeobrany a výcviku služebních psů.

Poprvé bude součástí výstavy doprovodná akce Veletrh cestovního ruchu s úsměvem– Cyklisté a turisté vítáni. Připraveny budou prezentace turistických oblastí, měst, regionů, středisek, hotelů a turisticky zajímavých a neobvyklých míst. Těšit se můžete na cyklonovinky, mapy, průvodce, pohlednice a logovtipy, pestrý doprovodný program a řadu přednášek na aktuální témata, například Jak správně vybrat dovolenou. Chybět nebudou ani ukázky gastronomických specialit, a samozřejmě nejen ukázky pro oči, ale hlavně ochutnávky pro mlsné jazyky!

Z mnoha desítek akcí jen několik příkladů – v pavilonu T2  budou vždy v každém dni připraveny inspirativní prezentace na téma „Jak správně vybírat rodinnou dovolenou“, „Technické památky jižních Čech“ nebo „Lipno baví celou rodinu! (aktivní a atraktivní dovolená s Lipno card)“. V pavilonu C1 bude expozice „Legenda na kolech“ – expozice Trabantů, Wartburgů, Barkasů,a v pavilonu E5 „Výstava tuningu a racingu“.

Mobil salon tradičně provází také odborné semináře a konference a ani letos tomu nebude jinak. V pavilonu Z1 se budou konat odborné akce – Seminář pro odbornou veřejnost „Novinky v zákonech na úseku přípravy řidičů“, který pořádá Magistrát města České Budějovice a BESIP Ministerstva dopravy, dále seminář „Moderní směry v zabezpečení motorových vozidel proti krádežím a odhalování padělaných dokladů k motorovým vozidlům“, pořadatelem je Policie ČR a Asociace Grémium Alarm, a v neposlední řadě také Konference cestovního ruchu na téma „Volnočasové aktivity v jižních Čechách a Horním Rakousku“, kterou pořádá Jihočeská hospodářská komora ve spolupráci s WKO Linz.

Prostě třídenní program v pohybu, v zážitcích a se zajímavými novinkami. Budějcká Drbna se sice ještě nerozhodla, jestli se tam vydá po svých, na kole, koloběžce nebo jestli vyjede ve svém plechovém mazlíčkovi, ale na Mobil Salon vyrazí určitě. Tohle si prostě nemůže nechat ujít!

Foto: Dalibor Benych

Štítky pavilon, kongresové centrum, výstava, Jihočeský kraj, Itálie, Vodní nádrž Lipno, Trabant, Wartburg, Barkas, Policie České republiky, Ministerstvo dopravy České republiky, BESIP

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Na budějckém Výstavišti startuje už v pátek Mobil Salon  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.