Počasí dnes26 °C, zítra21 °C
Úterý 30. dubna 2024  |  Svátek má Blahoslav
Bez reklam

Na Mariánském náměstí se rozzáří LED světla. Na zkoušku

Město ve spolupráci se správcem veřejného osvětlení provede v tomto týdnu zkušební osazení úsporných svítidel s novou technologií LED na Mariánském náměstí. Jedná se konkrétně o pět kusů svítidel podél chodníku napříč náměstím od ulice 28. října k zastávce MHD.

„Stávající svítidla v podobě vysokotlaké sodíkové výbojky o příkonu 70 W budou nahrazena světelnými zdroji Mini Iridium LED Philips o příkonu 20 W. Energetická úspora jednoho svítidla je zhruba 500 korun za rok,“ řekla v pondělí Budějcké Drbně mluvčí budějcké radnice Jitka Welzlová.

Zásadní rozdíl je v barevném podání světla. Zdroje LED se vyznačují takzvaným studeným bílým světlem, na rozdíl od teplého žlutého světla u stávajících výbojek.

České Budějovice se tímto krokem zařadí mezi další města, která vyzkoušejí novou moderní technologii ve veřejném osvětlení. Ta je zatím osazena jen před kinem Kotva.

„Další připravované lokality pro osazení novými úspornými typy svítidel jsou prostory před konzervatoří v Kanovnické ulici, rekonstruovaný park Háječek, kde bude investorem společnost E.ON, a budoucí park ve Čtyřech Dvorech,“ doplnila Welzlová.

Štítky LED světla, veřejné osvětlení, Mariánské náměstí, České Budějovice, zkouška, Mariánské náměstí (Brno), LED, svítidlo, Philips, E.ON, Drbna.cz, Háječek

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Na Mariánském náměstí se rozzáří LED světla. Na zkoušku  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.