Počasí dnes8 °C, zítra7 °C
Čtvrtek 18. dubna 2024  |  Svátek má Valérie
Bez reklam

Na stavbu kambodžské školy se vybralo dalších 30 tisíc

Charitativní koncert pro občanské sdružení Hvězdice, který se uskutečnil uplynulou sobotu v Café klubu Slavie, je minulostí. Na pódiu se představily kapely Playbox a Pub Animals, které návštěvníky bavily až do půlnoci. Když utichly živé nástroje, nadšeným lidem zahrál známý DJ Ramel.

Nápad postavit školu ve vesnici Bantayrersey dostala iniciátorka akce Veronika Pospíšilová v době, kdy Kambodžou projížděla během svých studií. Vesnice je široko daleko nejchudší a místní děti nemají místo, kde by se mohly vzdělávat.

Proto se Veronika po svém návratu domů chopila nápadu vybrat půl milionu na stavbu školy a dala se do práce. Od června pořádá benefiční koncerty, zkrášlovací akce nebo prodává náramky z polodrahokamů, aby potřebnou částku pro vesnici v jihovýchodní Asii získala.

„Všichni vystupující jsou tady bez nároku na honorář, a tudíž jde celý výtěžek ze vstupu na již zmíněnou stavbu. Dnes se nám podařilo vybrat dalších 30 tisíc korun,“ vypočítala Veronika Pospíšilová.

„Do Kambodži jsem se dostala v rámci terénních výzkumů, když jsem studovala ve Vietnamu. Setkala jsem se ve vesnici se starostou, vymysleli jsme tento projekt a já se stala takovým prostředníkem pro shánění potřebných financí,“ řekla Budějcké Drbně v sobotu večer.

Jak sama Veronika Pospíšilová říká, projekt jí velice časově zaměstnává. „Po dnešním koncertu již máme 160 tisíc korun, ale stále potřebujeme vybrat hodně peněz. V lednu bych ráda do Kambodži odletěla, aby místní stavitelé stihli školu postavit do začátku období dešťů, které je v červnu,“ doplnila Pospíšilová.

Jestli chcete přispět i vy, navštivte web www.hvezdice.cz. Tam se dozvíte, kde a jak můžete tento charitativní projekt podpořit.

Benefice pro Hvězdici ve Slavii

Pondělí, 4. listopadu 2013, 11:40

Benefiční koncert pro občanské sdružení Hvězdice
Benefiční koncert pro občanské sdružení Hvězdice

Autoři

Štítky Hvězdice, občanské sdružení, škola v Kambodži, Bantayrersey, Playbox, Pub Animals, Café klub Slavie, České Budějovice, Kambodža, projekt, Jihovýchodní Asie, Vietnam

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Na stavbu kambodžské školy se vybralo dalších 30 tisíc  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.