Počasí dnes5 °C, zítra7 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Na trh jde nový cider. Ostružinový Somersby Blackberry

Budějovický Budvar uvádí na trh již třetí variantu cideru Somersby, tentokrát s příchutí ostružiny. Objem prodeje prémiové dánské značky se i díky nové hruškové příchuti vloni na jaře meziročně výrazně zvýšil. Tím byl potvrzen vysoký obchodní potenciál cideru na českém trhu.

Somersby je prémiovou značkou dánského koncernu Carlsberg Breweries. V roce 2012 se Budějovický Budvar stal výhradním dovozcem jablečného cideru Somersby Apple Cider pro Českou republiku.

Zájem českých zákazníků potvrdil vysoký obchodní potenciál tohoto alkoholického nápoje, který je zajímavou alternativou ke sladovým alkoholickým nápojům, míchaným pivním nápojům i vínu.

„Zákazníci přijali značku Somersby velmi dobře. Vloni jsme výrazně zvýšili objem prodeje v obou distribučních kanálech - on trade i off trade. Nedávno jsme na globálním facebookovém profilu Somersby začali s fanoušky komunikovat česky a spustili jsme také český web značky,“ říká Martin Horejš, vedoucí oddělení tuzemských prodejů z Budějovického Budvaru.

K navýšení loňského prodeje přispělo rozšíření sortimentu o nový Somersby Pear Cider s hruškovou příchutí a také nárůst počtu prodejních míst. „Cítíme značný zájem zákazníků, a proto jim nyní nabídneme i třetí variantu - Somersby s příchutí ostružiny,“ dodává Horejš.

Napsal Petr Samec
Tisková zpráva

Štítky Somersby Blackberry, cider, Budějovický Budvar, BlackBerry, Carlsberg Breweries, Česko, Petr Samec

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Na trh jde nový cider. Ostružinový Somersby Blackberry  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.