Počasí dnes8 °C, zítra7 °C
Čtvrtek 18. dubna 2024  |  Svátek má Valérie
Bez reklam

Několik panelových bytů na Vltavě je bez pitné vody

Poruchu na hlavním vodovodním litinovém řadu o průměru 300 milimetrů, který zásobuje budějcké sídliště Vltava, nyní odstraňují zaměstnanci vodohospodářské společnosti ČEVAK. K poškození potrubí v křižovatce ulic Fr. Ondříčka a J. Kolářové došlo v noci z neděle na pondělí.

Kvůli zaparkovaným autům se v nočních hodinách nemohli technici dostat k uzávěrům vody (šoupatům) a tím omezit počet bytů, které zůstaly bez dodávek pitné vody. To se podařilo až ráno za asistence policie, která vyzvala majitele, aby si auta přeparkovali.

Aktuálně jsou tedy bez vody již jen tři vchody panelových domů číslo 22, 24 a 26 v ulici Fr. Ondříčka. Pro náhradní zásobování obyvatel těchto bytů je na parkovišti před vchodem číslo 24 přistavena cisterna s pitnou vodou.

Na odstranění poruchy se již intenzivně pracuje, brzy ráno začaly na místě zemní práce. „I v tomto případě jsme museli čekat na to, až si majitelé přeparkují vozy, které stály přímo nad místem, kde je potrubí poškozené,“ uvedl vedoucí provozního střediska České Budějovice Ondřej Koupal.

Po odkrytí zeminy nad místem poruchy budou muset pracovníci společnosti ČEVAK vyřezat poškozenou část a nahradit novým. „Předpokládáme, že práce potrvají až do dnešních večerních hodin,“ doplnil Koupal.

Tisková zpráva

Štítky porucha, vodovodní litinový řad, ČEVAK, oprava vodovodu, České Budějovice, sídliště Vltava, Vltava, pitná voda

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Martin Bíca

Fr.Ondříčka 40 taky neteče, tak co tam zas blekotaj o třech vchodech?

Pondělí, 26. srpna 2013, 09:16Odpovědět

Několik panelových bytů na Vltavě je bez pitné vody  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.