Počasí dnes21 °C, zítra24 °C
Neděle 16. června 2024  |  Svátek má Zbyněk
Bez reklam

Nový projekt umožňuje zavzpomínat nejen na vaše blízké

Když zemře blízká osoba nebo významná osobnost, mají lidé potřebu vyjádřit svou soustrast i vzpomínky. Zapalují svíčky, podepisují kondolenční knihy či zakládají profily na sociálních sítích, kde sdílejí své pocity s ostatními. A právě na to reaguje nový projekt Virtuálního hřbitova.

Web Virtual-Cemetery.com umožňuje všem uživatelům ve virtuálním prostoru zavzpomínat nejen na významné osobnosti, ale také tady mají prostor pro vytvoření profilů pro své blízké a mohou si tak uchovat jejich památku.

Každý profil má vyhrazený prostor pro zanechání vzpomínek. Jednak lze u každé osobnosti či události zapálit virtuální svíčku, která zůstane hořet po dobu devadesáti dnů. Tuto možnost mají všichni, tedy i nepřihlášení uživatelé.

Na webu se lze také registrovat, což uživatelům umožní vytvářet vlastní profily pro své blízké, významné osobnosti či nešťastné události, dále vkládat veřejné vzkazy a vzpomínky a hlásit nevhodný obsah.

Uživatelé mohou přispět nejen textovým životopisem, ale také profil obohatit o obrázky nebo videa z YouTube a odkazy na související weby mimo Virtual-Cemetery.com.

Jako ukázku si můžete prohlédnout profil zesnulého Daniela Fleischmana, bývalého provozovatele disko komplexu Lucerna, který tragicky zahynul 9. srpna 2009 při dopravní nehodě na motocyklu nedaleko Vyššího Brodu.

V dnešní uspěchané době je přirozené, že už i ve virtuálním prostoru lidé hledají místo, kde by se mohli podělit, ať už veřejně nebo jen se svými blízkými, o své vzpomínky na ty, kteří je opustili. Totéž platí i pro nezapomenutelné osobnosti veřejného života, oblíbené herce i významné myslitele.

„Na komunikačních sítích se dnes odvíjí velká část našeho života a internet je pro lidi místem, kde žijí své virtuální životy, ať už více či méně reálné. Napadlo mě, že na internetu asi není místo, kde by bylo možné vzpomínat na životy lidí, kteří už mezi námi nejsou,“ pověděl o zrodu virtuální hřbitova zakladatel projektu, Budějčák Jan Krištof.

Web je uživatelsky velmi přístupný, jednoduchý a přehledný. Je také propojený se sociálními sítěmi, takže uživatelé mohou profily jednoduše sdílet se svými přáteli. Virtual-Cemetery.com má také profily na Facebooku a Twitteru, kde poskytuje nejen aktuální informace o webu a jeho obsahu, ale také o v současnosti probíhajících speciálních akcích a zajímavých výročích.

„Nosnou myšlenkou virtuálního hřbitova je uchovávání vzpomínky na naše blízké navždy. Má to být místo, kde může každý člověk zapálit svému blízkému svíčku nebo položit květinu, i když je na druhém konci světa a nemá možnost například v době dušiček zajít na skutečný hřbitov,“ sdělil Budějcké Drbně Jan Krištof.

Štítky Virtual-Cemetery.com, virtuální hřbitov, web, Jan Krištof, projekt, hřbitov, svíčka, YouTube, Facebook, Palác Lucerna, Twitter, Drbna.cz

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Nový projekt umožňuje zavzpomínat nejen na vaše blízké  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.