Počasí dnes5 °C, zítra7 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Období zvýšeného nebezpečí vzniku požáru v úterý končí

Z rozhodnutí hejtmana Jihočeského kraje Jiřího Zimoly se od úterý na jihu Čech ruší období zvýšeného nebezpečí požárů. Především kvůli mimořádnému suchu, ale i denním teplotám přesahujícím 30 stupňů Celsia, ho hejtman vyhlásil předminulý pátek 26. července.

Důvodem ke zrušení období zvýšeného nebezpečí vzniku požáru jsou nedělní srážky a současně předpověď Českého hydrometeorologického ústavu, který počítá s možností denních lokálních srážek a během tohoto týdne s postupným ochlazováním i přibývajícími výraznějšími srážkami. Obdobné vyjádření pro posouzení současné situace vydali také hasiči.

I přes toto rozhodnutí by se ale lidé měli chovat obezřetně a v lokalitách, kde sucho přetrvává nebo přetrvávat bude, se i nadále vyvarovat rozdělávání ohně v přírodě, nekouřit a vyhnout se například používání přenosných vařičů.

Rozhodnutí je již vyvěšeno na úřední desce Krajského úřadu Jihočeského kraje a postupně se objeví i na úředních deskách všech obecních úřadů na jihu Čech.

Tisková zpráva

Štítky nebezpečí vzniku požáru, nařízení hejtmana, Jihočeský kraj, Jiří Zimola, HZS Jihočeského kraje, požár, Česko, Český hydrometeorologický ústav

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Období zvýšeného nebezpečí vzniku požáru v úterý končí  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.