Počasí dnes8 °C, zítra7 °C
Čtvrtek 18. dubna 2024  |  Svátek má Valérie
Bez reklam

Od zítřka můžete řádit v Minibikeparku Máj!

Všichni fanoušci adrenalinové jízdy na kole by měli zbystřit! Již zítra bude otevřeno první legální veřejné sportoviště pro horská a BMX kola v Českých Budějovicích! Stane se tak v ulici U lesa na sídlišti Máj.

„Jelikož je Minibikepark Máj veřejným sportovištěm a je financovaný z veřejných peněz, navrhovali jsme ho tak, aby sloužil co nejširšímu spektru uživatelů, aby byl bezpečný a sjízdný pro děti a začátečníky a zároveň atraktivní a zábavný pro ty, co na kole už něco umí,“ uvedli iniciátoři, designéři a stavitelé parku Pavel Schwarz a Pavel Kočer.

Plocha parku je 50 na 40 metrů. Obsahuje řadu tří hliněných lavic za sebou a jeden skok funbox, který je ideální na pilování triků.

„Zbytek plochy vyplňuje velká pumptrack dráha vhodná jak pro začátečníky, tak pro pokročilejší jezdce na trénink techniky a fyzičky. Vše je navzájem logicky propojeno a park nabízí spoustu možností a variací, jak ho projet nebo proskákat. Minibikepark by nemohl být dokončen bez pomoci mnoha dobrovolníků,“ dodali iniciátoři.

K otevření parku dojde zítra ve 12:30. Organizátoři připravili i doprovodné akce - závod na pumptracku pro všechny věkové kategorie. „Na hliněném dirtu/funboxu proběhne Dirt Jam, při kterém se budete moct pokochat rozličnými triky, salty, otočkami o 360 stupňů a více.“

Co je pumptrack? Pavel Schwarz a Pavel Kočer vysvětlují: „Pumptrack je hit posledních bike sezón. Jedná se o malý okruh či soustavu okruhů, kde se jezdec pohybuje a zrychluje jen pumpováním hliněných boulí a projížděním klopených zatáček. Pumptrack je bezpečný a velmi zábavný trénink oblíbený začátečníky, dětmi i pokročilými jezdci. Nabyté dovednosti, kontrolu nad kolem a cit pro terén, lze zužitkovat ve všech bikových disciplínách - od dirt jumpu, přes sjezd, až po cross country. Pumptrack má relativně skromné nároky na prostor i stavební náklady, ale zato nabízí vysokou užitnou hodnotu pro široké spektrum uživatelů.“

Bikeparků je v České republice několik - například v Rokytnici nad Jizerou či Kojeticích u Prahy. Oblíbený je bikepark na Lipně, kde je celková dráha tratí dlouhá tři kilometry. K dispozici jsou tři tratě - jak pro zkušené sportovce, tak pro rodiny s dětmi.

Štítky minibike park, máj, České Budějovice, Pavel Schwarz, Česko, Praha

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Od zítřka můžete řádit v Minibikeparku Máj!  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.