Počasí dnes24 °C, zítra25 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

PardálOVO bezové, míchaná novinka z budějckého piva

Pivovar Budějovický Budvar dnes dopoledne představil zbrusu nový produkt, který bude od 1. dubna k dostání pod značkou PardálOVO bezové. Nápoj obsahující 2% alkoholu vznikl smícháním piva Pardál Echt se sirupem YO z bezových květů a neobsahuje umělá barviva ani chemické konzervanty.

Zbrusu nové ovocné pivo začalo vznikat už v září roku 2011, kdy se budějcký pivovar rozhodl reagovat na pokles výroby a spotřeby piva v letech minulých, naopak poptávka mladé generace po míchaných nápojích stále rostla. Jenom za minulý rok se v České republice prodalo 203 tisíc hektolitrů radleru!

Pivovar se rozhodl, že pro svůj nový produkt využije značku Pardál. „Vzhledem k tomu, že Budweiser Budvar je prémiovou značkou piva, nechtěli jsme ho stahovat do oblasti míchaných nápojů,“ uvedl ředitel pivovaru Jiří Boček.

V laboratořích Budějovického Budvaru bylo zpočátku degustováno přes 60 různých kombinací. A protože Pardál byl před lety vyvinut ve spolupráci se spotřebiteli, Budvar se rozhodl zapojit do vzniku nového nápoje pijáky i tentokrát.

„Díky tajnému projektu XY bylo v malých jihočeských městech osloveno více než 200 lidí, kteří mají nejvíce kamarádů a rozhodně nelenoší doma u televize. Z nich jsme 80 mužů a 20 žen společně s dvaceti členy takzvané Pardálovy party pozvali na ladění nového pivního nápoje,“ uvedla brand manažerka značky Pardál Alena Mazancová.

Dva z ladičů PardálOVO - Roman Španiller z Českého Krumlova a Sandra Siebenstichová z Lišova - navíc propůjčili svou tvář do celoplošné reklamní kampaně.

Další ladění pak probíhalo i v domácnostech, a tak se do projektu celkem zapojilo takřka tisíc konzumentů. Mezi příchutěmi maliny, citrónu a bezového květu nakonec jasně zvítězila ta poslední.

Reklamní slogan ´Vyladili jsme ho tak, aby nás bavil oba´ dokazuje, že vzniklo pivo, které by mělo chutnat jak mužům, tak i ženám. „Přestože je na trhu zařazené mezi ovocná piva, vzhledem k použití květů černého bezu se jedná o pivo bylinkové,“ vysvětlil specialista z oddělení výzkumu Petr Košin s tím, že černý bez má antibakteriální a protizánětlivé účinky, stimuluje činnost ledvin, usnadňuje vykašlávání a zajišťuje očistu organismu.

Díky užití piva Pardál Echt má nápoj silní pivní charakter, zpočátku je ale charakteristický vůní právě květu černého bezu. Chuť je nejprve sladko-hořko-kyselá se štiplavým řízem, po odeznění prvního vjemu nastupuje hořká pivní chuť, která nabádá k dalšímu napití.

Pěnivost je podobná pivu, zlatavá barva připomíná světlé pivo se slabým zákalem. Energetická hodnota PardálOVO bezového činí 135 kJ na 100 mililitrů. Budějovický Budvar očekává, že v letošním roce prodá 10 250 hektolitrů tohoto nápoje.

„Nechtěli jsme jen slepě kopírovat, a tak jsme se vydali vlastní cestou hledáním nových řešení a způsobem odlišení,“ připomněl ještě ředitel Budvaru Jiří Boček.

PardálOVO bezové bude k dostání v nadnárodních a národních obchodních řetězcích, maloobchodem, na čerpacích stanicích, ve velkoobchodech i gastronomii v půllitrových láhvích nebo plechovkách. Doporučená maloobchodní cena je 13,90 Kč za láhev, plechovka bude stát 15,50 Kč. Prodávat se bude i na Slovensku.

Štítky PardálOVO bezové, nový míchaný nápoj, Budějovický Budvar, pivo, květ, nápoj, Jiří Boček, Pardál, Česko, Slovensko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

PardálOVO bezové, míchaná novinka z budějckého piva  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.