Počasí dnes8 °C, zítra6 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Pejskaři, dejte si pozor na traviče!

Vyrážíte na procházku, která vypadá, že je stejná jako všechny ostatní. Ale není... Váš psí miláček boří čumák do trávy a raduje se, že objevil kus „žvance“. Než stačíte zareagovat, je pozdě. Návnada je otrávená a vám zbývají jen oči pro pláč.

Ne, to není úryvek z dramatu, to je situace, která je v Budějcích bohužel celkem běžná. „Někdo se mi pokusil otrávit pejska, naštěstí se mu to nepodařilo, ale to utrpení, co musel zažívat, a následně i moje nervy, jestli se z toho vůbec dostane, bych nikomu nepřála,“ zmínila Simona S. z Českých Budějovic.

Otrávené buřty nalezli před několika týdny pejskaři například v okolí cvičáku v Mladém, v Hodějovicích či na Dobré Vodě. „Skutečně si dejte pozor,“ varují ostatní páníčky.

Rodina Simony S. zašla dokonce tak daleko, že je schopná za dopadení traviče zaplatit. „Odměnu nabízí můj otec, jelikož má velmi vřelý vztah ke psům a dost ho to zasáhlo. Nikdo se bohužel neozval, jelikož jsme byli v naší ulici asi jediní,“ zmínila Simona, která na adresu traviče dodala: „Něčeho takového je schopen pokřivený, nervově labilní člověk bez schopnosti cítit lítost nad němou tváří, která se nemůže bránit. Slaboch, který si léčí své komplexy.“

Smutné je, že dotyčnému žádný vážný trest nehrozí. „Adekvátní trest je pro mě to, aby si ten člověk zažil to samé, co ti psi, kterým to dělá. Anebo rovnou vězení,“ má jasno Simona.

A jaký je její závěrečný vzkaz všem lidem, kteří se baví tím, že ostatním způsobují bolest? „Nevím, co bych jim měla vzkázat, beztak by to bylo jako házení perel sviním. Ale boží mlýny melou. A jednou, a doufám, že brzy, na to dojedou!“

Nejčastější otravy skutečně způsobují takzvaní traviči. Pozor byste si však měli dát i na jed na slimáky či hlodavce. Psy také nekrmte čokoládou.

Štítky pes, otrava, travič, České Budějovice, pejskaři, Dobrá voda, a.s., Hodějovice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Pejskaři, dejte si pozor na traviče!  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.