Počasí dnes10 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Po Vltavě pluli lidojedi i králíci. Costa Concordia se rozpadla

Tradičně ve 13.27 hodin odstartovala v sobotu z Vyššího Brodu kuriózní plavidla, která musela zdolat tři jezy a zdárně dorazit do cíle v Rožmberku nad Vltavou. Letošního 42. ročníku se zúčastnilo pouze deset posádek. Nejvíce diváky pobavil Králičí ráj nebo Costa Concordia.

První překážkou, kterou musela plavidla chvíli po startu překonat, byl jez ve Vyšším Brodě. Byla to první zatěžkávací zkouška plavidla. Už tam skončila posádka Vzduchoplavců, kterým se plavidlo pomalu ale jistě rozpadlo. Jeho konstruktéři však nejsou v tomto směru žádnými nováčky a za chybu považovali málo duší v zádi.

Druhou zatěžkávací zkouškou se stal jez na Herbertově. Diváci se tam scházeli už hodinu předem, někteří měli i dalekohled, jiní zas dobrou náladu. A kdo ji neměl, tak tomu ji jistě zlepšil pohled na králíka v tangách, kapitána Concordie, který kýval s lodí a řval ‚No problema!‘, nebo lidojedy, kteří vypadali, že se jejich plavidlo změní na ponorku, ale zdárně vše ustáli.

Během plavby do Rožmberku nad Vltavou posádky zmokly, ale očividně to nikomu nevadilo. Jen loď Costa Concordia dojela rozpadlá s mrtvým kapitánem na zádi. „Myslím si, že kluci sehráli perfektní scénku. Bavili nás od začátku do konce a v průběhu plavby se vlastně odehrával příběh. Do Rožmberku dojeli jako vrak, a tak to mělo být. Perfektní,“ zhodnotila situaci přihlížející Alena Malá.

Déšť rozhodně nevadil posádce Květinových dětí, kterým se alespoň zalila zahrádka. „Všichni hipíci jsou řidiči kamionů. Jezdí už 21 let. Letos odjeli do Vyššího Brodu ve čtvrtek a za tu dobu tam vymysleli a postavili plavidlo,“ prozradila Hanka Koclířová.

Nejrychleji se dostal do cíle Plaváček Pavel Procházka, který v květnu oslavil 65. narozeniny a je tak nejstarším účastníkem plavidel.

Diváci i porota se shodli na tom, že nejlepší plavidlo letošního 42. ročníku, které splnilo požadavky jak na ústroj i připravenou scénku, byl Králičí ráj. Vítězové obdrželi na ruku dvacet tisíc korun, ale stejně jako v předešlém ročníku peníze okamžitě věnovali na dětskou onkologii spolu s plyšovou mrkví.

Výsledky: 1. Králičí ráj, 2. Costa Concordia, 3. Hrátky s čertem, 4. Santovy sáně, 5. Tour de Vltava, 6. Vzduchoplavci, 7. Květinové děti, 8. Plaváček, 9. Abba revival.

42. Plavba kuriózních plavidel 2014

Pondělí, 8. září 2014, 15:35

Ráj králíků zvedl lidi ze sedu, kdo neutekl, byl durch
Nedočkaví diváci na Herbertově

Štítky Plavba kuriózních plavidel, Vyšší Brod, Rožmberk, plavidla, recese, Costa Concordia, Vltava, Rožmberk nad Vltavou, ABBA

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Po Vltavě pluli lidojedi i králíci. Costa Concordia se rozpadla  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.