Počasí dnes7 °C, zítra10 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Počet zásahů hasičů v 1. pololetí meziročně vzrostl

Jihočeští hasiči v letošním prvním pololetí zasahovali u 4 466 událostí. Je to o 1 362 případů více než ve stejném období loni. Nárůst zásahů způsobily především červnové záplavy.

„Zásadní rozdíl ve statistikách mezi loňským a letošním prvním pololetí činí živelní pohroma. Letos jsme jenom kvůli povodním měli 1 328 ohlášených událostí," řekla mluvčí jihočeských hasičů Vendula Matějů.

Červen také znamenal z pohledu statistik nejvytíženější měsíc prvního pololetí. V tento měsíc hasiči vyráželi k 1 943 událostem, zatímco v třeba v únoru je lidé volali jen ke 379 případům.

V prvním pololetí likvidovali hasiči 425 požárů. S výjimkou zásahů spojených s povodněmi vyjížděli nejčastěji k takzvaně technické pomoci. Při nich mimo jiné odstraňují nebezpečný hmyz nebo odemykají uzavřené objekty.

Podle statistik hasiči nejčastěji zasahovali na Českobudějovicku. V této lokalitě v první polovině roku pomáhali u 1279 událostí. „Je to dáno hustotou obyvatel, která na Českobudějovicku je,“ uvedla Matějů.

Zdroj: ČTK

Štítky Hasiči, počet zásahů, statistika, jižní Čechy, 1.pololetí, 2013, povodeň, okres České Budějovice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Počet zásahů hasičů v 1. pololetí meziročně vzrostl  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.