Počasí dnes15 °C, zítra21 °C
Pátek 17. května 2024  |  Svátek má Aneta
Bez reklam

Přes 700 dětí si ve Stromovce užilo pohádkový den

I když jsou celé Budějce na nohou díky Majálesu, který slaví deset let své existence, vypravilo se ve středu na státní svátek do Stromovky přes sedm stovek dětí s rodiči a doprovodem, aby všichni opět po roce navštívili pohádkový svět.

Program akce s názvem Do pohádky s králíky zůstal od loňska nezměněn, jen počet návštěvníků rekordně stoupl. To Budějcké Drbně potvrdila i hlavní organizátorka Klára Pešková z pořádajícího Outdoor Clubu Hanace.

„Letos se asi informace o konání akce dostala na všechny strany, protože máme půl třetí odpoledne a v tuto chvíli jsme rozdali přibližně 750 kartiček. To znamená sedm set padesát dětí, se kterými přišel doprovod, kamarádi a tak dále. Letošní ročník můžeme určitě zapsat jako rekordní a jsem moc ráda, že je o Králíky takový zájem,” svěřila se Pešková.

Na děti čekalo celkem padesát pohádkových postav rozmístěných na třinácti stanovištích. „Obnovili jsme oproti loňsku postavy, jinak se snažíme zachovávat stejný ráz akce, a to se nám myslím daří. Dnes mohly děti sbírat razítka na jedenácti stanovištích, poslední dvě byla určena k převozu na ostrov a zisku balónku od Arabely,“ doplnila Klára Pešková.

Pohádkový den si užívaly jak děti, tak určitě i jejich rodiče. Jak tedy pořadatelé letošní Do pohádky s králíky hodnotí? „Počasí nám vyšlo krásně, dopoledne bylo horko, a i když teď trochu prší, tak to vůbec nevadí. Rodiče s tím počítali, takže jsme měli největší nápor hned v jedenáct hodin dopoledne, kdy jsme během tři čtvrtě hodiny rozdali přes 400 kartiček.

Podle zpětných reakcí se akce opět vyvedla, a i když si někteří rodiče stěžovali, považuji letošní ročník za povedený. Konstruktivní kritika je dobrá a žene nás dopředu, nicméně nás vždy trochu zamrzí, protože děláme akci dobrovolně, nejsme žádní profesionálové a snažíme se všem ukázat, jak naše občanské sdružení funguje.

Kritika ohledně cen na stanovištích se objeví každoročně. My ale chceme dětem dát možnost projít se po Stromovce, ne aby si odnášely po akci domů tašky plné omalovánek a podobných věcí. Vybíralo se dobrovolné vstupné, a jelikož byli rodiče štědří, zaplatíme z peněz náklady a ještě nám určitě zbyde na investice do programu našeho sdružení. Motto této akce ´Děti pro děti´ tak zůstane zachováno,” shrnula hodnocení akce její hlavní organizátorka.

Akce Do pohádky s králíky je projekt občanského sdružení Outdoor Club Hanace, letos se k projektu také připojilo Hopsárium České Budějovice a finančně přispělo statutární město České Budějovice.

Do pohádky s králíky 2013

Čtvrtek, 9. května 2013, 11:00

Do pohádky s králíky 2013
Do pohádky s králíky 2013

Autoři

Štítky Do pohádky s králíky, Stromovka, České Budějovice, pohádka, Drbna.cz

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Přes 700 dětí si ve Stromovce užilo pohádkový den  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.