Počasí dnes22 °C, zítra13 °C
Čtvrtek 2. května 2024  |  Svátek má Zikmund
Bez reklam

Přes léto se můžete osvěžit u několika pítek

Vedro, pálivé sluníčko, sucho... Snad každému z nás během dovolené alespoň jednou „vyschlo“. Pití žádné, nebo nepitelně teplé, voda v nedohlednu. Něco takového ale nehrozí v Budějcích! Pítka turisté naleznou hned na několika místech.

Kde? U katedrály sv. Mikuláše v Kanovnické ulici, u pošty Na Sadech, u polikliniky Sever směrem k Lannově třídě, na rohu Lannovy a Jeronýmovy ulice, na Piaristickém náměstí, konkrétně u Hroznovy ulice, nebo na brouzdališti u Malého jezu v sousedství dětského hřiště.

„Všechna pítka jsou v provozu mimo Samsonka na Lannově třídě u vodního prvku Paměť města. Tato kašna je dočasně mimo provoz a pítko je napojené na stejný rozvod, takže se spustí až po její opravě. Nejhojněji využívané je pítko u katedrály sv. Mikuláše. Osvěžení v horkých dnech tady představuje spotřebu přes 60 metrů krychlových za měsíc. Lidé se často zastavují ale třeba i u pítka u pošty Na Sadech,“ zmínila předsedkyně finančního odboru Petra Šebestíková.

Štítky pítka, České Budějovice, Na Sadech

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Přes léto se můžete osvěžit u několika pítek  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.