Počasí dnes8 °C, zítra6 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Protipovodňová opatření usměrní Malši. První etapa prací začne v září

Plánovaná protipovodňová opatření v Českých Budějovicích, která zahrnují tři etapy, usměrní řeku Malši a ochrání obyvatele i jejich majetek. První etapa má podle schváleného harmonogramu začít letos v září a skončit v prosinci 2016. Celkové náklady představují bezmála 34 milionů korun.

První etapa se týká úseku řeky od Kaplířovy ulice po Malý jez, druhá od Malého jezu k Velkému a třetí od Velkého jezu k lokalitě U Špačků.

„Koryto řeky bude prohloubeno a rozšířeno, na pravém břehu bude v délce 396 metrů postavena ochranná zídka. Na straně ke komunikaci vznikne zpevněný svah. Součástí budou samozřejmě následné sadové úpravy,“ uvedl náměstek primátora Ivo Moravec (OPB).

Pokácené stromy nahradí nová výsadba dále od břehu tak, aby celý prostor mohli lidé využívat k procházkám a pobytu u vody. Jde v podstatě o kompromis mezi městem, Povodím Vltavy a tamními obyvateli, kteří vyjadřovali nesouhlas, kromě jiného i s tím, že by měla začínat už u Modrého mostu.

Práce na první etapě budou z 85 procent hrazeny z dotačního programu podpory prevence před povodněmi, ostatní zaplatí město.

Následující etapy jsou teprve ve fázi zpracovaných studií, další stupně projektové dokumentace ještě nebyla zadána. Oběma plánovaným etapám musí podle náměstka předcházet veřejné projednání s občany.

Zdroj: ČTK

Štítky povodně, protipovodňová opatření, Malše, řeka, úpravy, České Budějovice, Ivo Moravec, Povodí Vltavy, protipovodňová ochrana, Modrý most

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Protipovodňová opatření usměrní Malši. První etapa prací začne v září  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.