Počasí dnes21 °C, zítra21 °C
Sobota 4. května 2024  |  Svátek má Květoslav
Bez reklam

První miminka roku 2014 přijela na úřad z Betléma

Zlatý řetízek s přívěskem věnoval hejtman Jiří Zimola dvojčatům Denielovi a Dominikovi Fošumovým, prvním občánkům, kteří se narodili na jihu Čech v roce 2014. Slavnostní akt se odehrál v úterý v Římově, kde rodina žije. Na obecní úřad přivezli rodiče miminka v kočárku z místní části zvané Betlém.

Na lícové straně přívěsku je nápis První občánek Jihočeského kraje, kočárek s rokem 2014 a jméno chlapce. Na rubové straně jsou pak hodiny s rafičkami nastavené na čas narození a datum 1. 1. 2014.

Hejtman popřál dvojčatům do života všechno nejlepší a rodičům vytrvalost a pevné nervy, které v pětičlenné domácnosti budou určitě potřebovat.

„Zároveň těm klukům moc přeji, aby se jim tady u nás, nejen na tomto světě a v Jihočeském kraji, ale hlavně v jejich bydlišti, protože oni pocházejí z římovské části Betlém, líbilo, dařilo a aby byli šťastní zdraví a spokojení,“ řekl jihočeský hejtman Jiří Zimola.

Narození dvojčat, jako prvních občánků na Nový rok, je výjimečná událost, kterou v českobudějovické porodnici, kde Deniel a Dominik přišli na svět, nepamatují.

ČTĚTE TAKÉ: Jako první se v roce 2014 narodila dvojčata Fošumova

Napsal Radek Šíma
Tisková zpráva

Štítky Deniel a Dominik Fošumovi, první jihočeská miminka, pamětní zlatý řetízek s přívěskem, Římov, Betlém, dvojčata, Jiří Zimola, Česko, Jihočeský kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

První miminka roku 2014 přijela na úřad z Betléma  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.